avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1000 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Vama - declaratii pe proprie raspundere
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Vama - declaratii pe proprie raspundere

Am primit un colet in vama, provenienta China care continea 3 articole din acelasi model la doua categorii diferite de obiecte:3 bratari si trei perechi de cercei. Personalul vamal din posta m-a intrebat daca le vand, pentru ca sunt mai multe obiecte din acelasi fel. I-am spus ca ii dau o declaratie ca nu le vand, dar sa-mi mentioneze articolul si paragraful de lege care mentioneaza acest lucru. Efectiv m-am simtit ''hartuit'' si tratat ca o persoana care face ceva ilegal. Ce lege mentioneaza ca daca esti persoana fizica nu ai voie sa aduci 3 bratari din acelasi fel (idem cercei). Ce articol de lege mentioneaza ca persoana fizica trebuie sa dea o declaratie fara suport legal in spate? Multumesc.

Alte discuții în legătură

Vamuirea sau taxarea coletelor din china ContSters200730 ContSters200730 Buna seara tuturor. Intreb aici dupa lungi cautari fara rezultat pe google. Sper ca cineva sa imi raspunda daca nu din experienta personala cat de cat ... (vezi toată discuția)
Retinere colete, probleme dhl - vama romana beautybym beautybym Buna ziua, de curand am comandat de pe site ul Aliexpress cateva perechi de pantofi si 3 brose. Au fost expediate din China si au ajuns in Romania in 3-4 zile. ... (vezi toată discuția)
Abuz vamal? adela88 adela88 Am primit un colet din china. Inauntru sunt 127 de produse, cu valoarea declarata de 127 de dolari. Sunt produse din piele, trimise de catre o persoana fizica ... (vezi toată discuția)