Buna ziua!
Am si eu intrebare....Societatea are in balanta la sfr anului 2013 un sold f mare la contul 455,o pierdere mare care vine din anul 2011,2012 si 2013....intreb:daca pot sa reduc pierderea din 117 prin creerea de venit???? mentionez ca soc este pe impozit pe venit din 2013.
Multumesc!
Soldul contului 455 nu reprezinta pierderi, ci sume puse la dispozitia societatii de catre asociati. Soldul banuiesc ca este creditor si reprezinta datoria societatii catre asociatii care au pus la dispozitie sumele.
Daca aveti o hotarare prin care se renunta la aceste sume de catre asociati/actionari, puteti sa-i treceti pe venituri (758) si dupa inchiderea conturilor , se diminueaza la sfarsitul anului si 117.
Sau puteti face majorare de capital social (in conditiile legii) care ar putea fi mai avantajoasa.
Imi cer scuze ..probabil nu am fost destul de explicita....sigur ca da ...!!! soldul contului 455 este creditor...si de aceea am intrebat daca pot sa-l traform in venituri= (758.)
Buna ziua!
Soldul ct 455 il puteti "realiza" venit -ct 758 prin renuntarea de catre asociati, printr-o hotarare, la suma adusa ca aport.
Venitul astfel obtinut se va impozita cu 3%, si apoi, daca la sfarsitul anului realizati profit, acoperiti pierderea.