avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1198 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Acordare diurna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Acordare diurna

Buna ziua, am o nelamurire in urmatorul caz: un salariat pleaca in delegatie duminica ora 17 si se intoarce marti ora 9,30.
Intrebarea este, cate zile de diurna primeste si cate bonuri de masa?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 18:52, 4 Aprilie 2014

Numarul zilelor calendaristice in care persoana se afla in delegare se socoteste de la data si ora plecarii pana la data si ora inapoierii mijlocului de transport din si in localitatea unde isi are locul permanent de munca, considerandu-se fiecare 24 de ore cat o zi de delegare...
Pentru delegarea cu o durata de o singura zi, precum si pentru ultima zi, in cazul delegarii de mai multe zile, indemnizatia se acorda numai daca durata delegarii este de cel putin 12 ore.

Angajatul dvs. are:
- 1 diurna pentru 24 ore de duminica ora 17,00 pana luni ora 17,00
- 1 diurna pentru 16 ore 30 min de luni ora 17,00 pana marti ora 9,30
Avand 2 diurne primite, se vor taia 2 tichete de masa.

Parerea mea este ca se poate taia doar 1 tichet de masa daca angajatul lucreaza in cursul zilei de marti, in continuare de la ora 9,30 pana la sfarsitul programului.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...
Potrivit art.11 teza a ii-a din Normele de aplicare a Legii 142/1998, nu se consideră zile lucrate perioadele în care salariaţi, potrivit dispoziţiilor legale, sunt delegaţi sau detaşaţi în afara localităţii în care îşi au locul permanent de muncă şi primesc indemnizaţie zilnică sau lunară de delegare sau de detaşare.

Prin urmare, in acest caz, pentru ziua de luni nu se acorda tichet de masa.
In ceea ce priveste diurna, trebuie sa stabiliti dvs situatiile in care se acorda si modul de acordare a acestora prin CIM sau CCM. Puteti si sa mentionati in CIM ca diurna se va acorda conform HG 1860/2006.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bonuri de masa monica2008 monica2008 va rog sa-mi spuneti daca pentru orele suplimentare efectuate (peste norma de 160 ore/luna) se pot acorda bonuri de masa angajatilor. (vezi toată discuția)
Delegatie sub 12 ore vs. tichet de masa eduardvl eduardvl Buna ziua, Pentru persoana care se afla in delegatie sub 12 ore si care nu primeste diurna, conform legislatiei, angajatorul poate acorda salariatului aflat ... (vezi toată discuția)
Tichete de masa pe timpul delegatiei fara acordare diurna/indemnizatie deplasare alinacci alinacci Buna ziua ! Lucrez in cadrul unei institutii neguvernamentale ce se autofinanteaza. Am fost plecata 3 zile in delegatie in afara tarii . Cheltuielile de ... (vezi toată discuția)