avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... schimbare functie retroactiv este legal sau nu?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

schimbare functie retroactiv este legal sau nu?

buna ziua,

se poate schimba functia retroactiv cu act aditional? in 2005 se incheie cim cu functia de economist, dupa un an, in 2006 semnez un act aditional de schimbare functie dar cu data de la inceputul angajarii, adica cu efect retroactiv de la inceputul cim-ului??? actul aditional are data de 2006 dupa un an de la angajare, dar data schimbarii functiei era din 2005, data care in momentul semnarii nu am vazut-o, ca e retroactiva credeam ca are data actului aditional din 2006.

deci conform codului muncii se poate schimba functia retroactiv? daca se poate sa argumentati raspunsurile cu suport legal din codul muncii ar fi perfect.

multumesc anticipat
emil
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:39, 30 Aprilie 2009
daca actul aditional este inregistrat cu anul 2006 iar aplicativitatea lui este cu anul 2005atunci nu este legal si puteti contesta in instanta, dar daca actul aditional este inregistrat cu data anului 2005 sau data lipseste nu cred ca mai aveti sanse de castig
Inainte de a semna un document cititi-l pe viitor
Problema sta in felul urmator: functia din contractul individual de munca trebuie sa corespunda cu statul de salarii. Deci nu se poate schimba functia retroactiv fara sa fie operat si in statul de plata.
1. Am impresia ca ne ascundeti ceva!? Nu puteti sa spuneti ca timp de 4 ani nu ati stiut de modificarea functiei. Ati semnat un act aditional, aveti si dvs. un exemplar, ati semnat lunar statul de plata unde este trecuta si functia, aveti o fisa a postului (v-a dat alta cand a modificat functia?) si altele.
2. Eu va raspund daca veniti cu precizari.
3. Cum dvs. cereti argumente cu suport legal eu va cer sinceritate si amanunte pentru gasi suportul legal.
d-le Tudor,

ce am descris eu la inceputul subiectului este destul de clar, este o speta traita de mine, am mentionat esetialul, nu ascund nimic, sunt si fise de post ulterioare semnate de mine, sunt si state de salarii, repet topicul este unul pur obiectiv, daca recititi cu atentie veti vedea.

topicul este strict la obiect, adica datele spetei,apoi suportul legal care e codul muncii si in final raspunsurile in temeiul legii, nu doresc sa apara intrebari subiective de ce cand cum, ce e mai important am descris mai sus la inceput.

multumesc pt intelegere
emil
d-nei Lady K,

un raspuns obiectiv, cum asteptam, asa stiam si eu ca nu se poate, actul adit are data de 2006, la itm a fost operat in 2006 dar cu efect din 2005 adica de la inceputul contractului, iar itm a operat gresit si in cartea de munca, deci si cartea de munca e gresita.

suportul legal ala acestui conflict este codul muncii care citit atent va indica art care sunt incalcate in acest caz.

multumesc
adi

Alte discuții în legătură

Schimbare functie retroactiv,este legal? emil32 emil32 buna ziua tuturor, schimbarea de functie retroactiva la un an de zile de la semnarea unui cim-ului, printr-un act aditional este posibil? se schimba functia ... (vezi toată discuția)
Actul aditional neinregistrat la itm..... adynson adynson va rog mult sa-mi raspundeti daca actul aditional are vreo valoare daca nu este inscris la itm??? (vezi toată discuția)
Modificarea functiei pentru perioada determinata prin act aditional ancaf27 ancaf27 Un salariat este angajat cu CIM nedeterminat pe functia de economist. Prin Hotarare a Cons. de Administratie acesta este numit director ec. pe perioada ... (vezi toată discuția)