avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... schimbare functie retroactiv,este legal?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

schimbare functie retroactiv,este legal?

buna ziua tuturor,

schimbarea de functie retroactiva la un an de zile de la semnarea unui cim-ului, printr-un act aditional este posibil? se schimba functia din economist in contabil , act aditional se intocmeste la un an de zile, dar cu efect retroactiv, in codul muncii nu este prevazut nimic.

multumesc
o zi buna
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 00:02, 18 Iunie 2009
Este posibil, dar firma risca plata unei amenzi contraventionale pentru ca nu a inregistrat la ITM, intermenul legal acest act.
In principiu actul poate avea efecte juridice numai pentru viitor.
la un an de zile au emis un act adit cu data din 2006, dar cu efect retroactiv de schimbare a functiei din 2005, la firma si la itm s-a inregistrat cu data de 2006, dupa un an de la angajare.

obiectul actului aditional de schimbare retroactiva nu este legal, obiectul daca incalca legea este nul, nu are valoare.

treb sa chem in instanta firma....
Actul aditional poate sa spuna: Se modifica functia X in functia Y incepand cu data de 01.01.2005, are nr de la societate la data de 01.01.2005, dar poate fi depus la ITM la data de 12.08.2008.
Nu este ilegal ci este contraventie.

se modifica functia x in functia y din 01.06.2005, data actului este din 01.06.2006 ,inregistrat de itm si firma in 2006,

e schimbare retroactiva a functiei, este un act aditional din 2006 care modifica retroactiv functia din 2005....actul adit are data din 2006, inreg in 2006 de itm si firma
Nu se poate modifica retroactiv functia de incadrare.
Daca ar fi legala asa ceva ar fi un haos (mai mare decat cel de acum) si nu ar putea fi pierdut controlul.
Orice modificare a contractului individual de munca se inregistreaza la ITM in termen de 5 zile de la data emiterii actului, dar asta nu inseamna ani.

Alte discuții în legătură

Schimbare functie retroactiv este legal sau nu? emil32 emil32 buna ziua, se poate schimba functia retroactiv cu act aditional? in 2005 se incheie cim cu functia de economist, dupa un an, in 2006 semnez un act aditional ... (vezi toată discuția)
C.i.m. - modificare functie retroactiv Soleil Soleil Buna ziua, Am urmatoarea problema legata de un contract de munca si nu stiu cum sa o mai rezolv. Incepand cu 01.02.2005 firma noastra a incheiat un CIM ... (vezi toată discuția)
Casatorie angajat Diana_B Diana_B Buna ziua, Ce trebuie facut pentru angajat care a adus un certificat de casatorie si o copie dupa buletinul cu noul nume? Va multumesc. (vezi toată discuția)