avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... schimbare functie retroactiv,este legal?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

schimbare functie retroactiv,este legal?

buna ziua tuturor,

schimbarea de functie retroactiva la un an de zile de la semnarea unui cim-ului, printr-un act aditional este posibil? se schimba functia din economist in contabil , act aditional se intocmeste la un an de zile, dar cu efect retroactiv, in codul muncii nu este prevazut nimic.

multumesc
o zi buna
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 00:02, 18 Iunie 2009
1. Pentru ca dvs. nu gasiti in lege ceea ce doriti nu inseamna ca aveti si dreptate si trebuie sa va suparati si sa certati pe consultanti! Daca credeti ca numai dvs. sunteti obiectiv atunci puteti sa va raspundeti singur la intrebari. Raspunsurile noastre ar fi mult mai lungi si plictisitoare daca v-am expune toata argumentatia noastra.
2. Ceea ce legea nu distinge nu trebuie sa distingem noi.
3. Daca salariatul este de acord cu modificarea retroactiva a CIM prin semnarea actului aditional, chiar daca efectul este retroactiv, actul aditional este legal daca se inregistreaza la ITM in 5 zile de la intocmire.
4. Din cauze mai mult sau mai putin obiective, pentru a repara niste greseli anterioare, am procedat cum am spus mai sus si nu a fost ilegal.
5. Raspunsurile noastre nu sunt consultatii juridice (cititi Regulamentul forumului). Dvs. hotarati ce veti face tinand sau nu cont de parerile si sfaturile noastre.
Mult succes!
Din cate imi amintesc, v-am mai raspuns o data. Problema este urmatoarea: avand in vedere ca nu este vorba de plata retroactiva a unor drepturi salariale, ci de altceva, iar acel altceva nu avem cum sa il stim atata timp cat nu dati amanunte dar doriti amanunte, nu va putem ajuta. Nu intotdeauna rezolvi o problema juridica gasind un articol intr-o lege si gata, e vorba de mai mult decat atat: analiza, interpretare, coroborare, aplicarea unor principii, etc. Atata timp cat nu ne spuneti concret care este problema, nici noi nu va putem ajuta cu pareri la obiect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare functie retroactiv este legal sau nu? emil32 emil32 buna ziua, se poate schimba functia retroactiv cu act aditional? in 2005 se incheie cim cu functia de economist, dupa un an, in 2006 semnez un act aditional ... (vezi toată discuția)
C.i.m. - modificare functie retroactiv Soleil Soleil Buna ziua, Am urmatoarea problema legata de un contract de munca si nu stiu cum sa o mai rezolv. Incepand cu 01.02.2005 firma noastra a incheiat un CIM ... (vezi toată discuția)
Casatorie angajat Diana_B Diana_B Buna ziua, Ce trebuie facut pentru angajat care a adus un certificat de casatorie si o copie dupa buletinul cu noul nume? Va multumesc. (vezi toată discuția)