avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Termen mai scurt pentru judecare proces pensie de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Termen mai scurt pentru judecare proces pensie de intretinere

Buna seara!
Sunt Nicoleta si am urmatoarea problema :
Fetele mele implinesc luna viitoare 18 ani si trebuie sa il dea pe tatal lor in judecata pentru plata pensiei de intretinere. Cum am putea obtine un termen mai scurt pentru judecarea procesului? In conditii normale o sa ramana fara pensie cam o jumatate de an! Va rog,daca exista ceva care sa ne ajute pentru un termen mai scurt, sa ne spuneti si noua!
Multumim!
Cel mai recent răspuns: Stoica Nicoleta , utilizator 05:56, 26 Iunie 2014
Pensia de intretinere se acorda pana la implinirea varstei de 18 anii,sau pana la terminarea studiilor,dar nu mai tarziu de 26 de anii.Trebuie ceruta de copii in instanta,judecata in instanta nu depinde de nici un termen,se judeca in functie de numarul de dosare.
Daca instanta admite cererea ,plata pensiei va fi achitata de cand s-a implinit varsta de 18 ani.In cererea de chemare in judecata se va specifica acest lucru.
Cunosc tot ce ati scris dumneavoastra. Problema este termenul de cand se depune dosarul pana se judeca. Ultima data a durat 4 luni si jumatate.
Multumesc!
exact cum spuneti, sunt termene destul de lungi. incercati sa faceti o cerere de urgentare, bazata pe faptul ca pensia alimentara este un venit esential pentru copii dvs, dar nu cred ca reusiti.
puteti incerca si o mediere. vorbiti cu tatal, vedeti ce spune.
Multumesc!Am crezut ca exista ceva prin legile din Romania...
Cu tatal nu se poate discuta.
Este normal sa fie nevoie de minim 2-3 luni pana la stabilirea termenului in sedinta publica, avand in vedere ca trebuie parcursa procedura medierii si verificarea prealabila a cererii depuse la instanta de judecata.

Alte discuții în legătură

Ordonanta presedentiala romanik romanik copilul meu are o pensie alimentara stabilita in 2008 de 130 lei(atunci era minim pe economie 600 lei).Intre timp s-a facut minim pe economie 670, 700 ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala suspendare executare silita ancut75 ancut75 Cererile formulate pe cale de ordonanta presedintiala, cand sunt neevaluabile in bani, se taxeaza cu 20 lei. Cand cererea formulata pe cale de ordonanta ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala mp36 mp36 Am depus in instanta o ordonanata presedintiala pentru program vizitare minor iar judecatoria in cauza mi-a admis-o.Fosta sotie, nemultumita a facut apel la ... (vezi toată discuția)