avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Ordonanta presedintiala suspendare executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Ordonanta presedintiala suspendare executare silita

Cererile formulate pe cale de ordonanta presedintiala, cand sunt neevaluabile in bani, se taxeaza cu 20 lei. Cand cererea formulata pe cale de ordonanta presedintiala este evaluabila in bani, aceasta se taxeaza cu 50 lei, daca valoarea acesteia nu depaseste 2.000 lei, si cu 200 lei, daca valoarea ei depaseste 2.000 lei.

Ma puteti ajuta sa inteleg?

am solicitat pe calea ordonantei presedintiale suspendarea executarii silite(proces banca - recuperatori)
instanta imi cere:

1.a se indica obiectul cererii, ordonanta presedintiala sau suspendare provizorie???

2.a se arata motivele de drept pe care se intemeiaza cererea??

3.In cazul in care obiectul precizat este ordonanta presedintiala sa achit taxa de timbru de 20 de lei(am achitat deja si am si depus la dosar inainte sa primesc anexa de la judecat.)

4.daca obiectul este suspendare provizorie sa achit taxa de timbru de 50 lei si 30 lei diferenta si sa fac dovada consemnarii cautiunii cf art.718.

Probabil trebuie mentionat ca dosarul de executare silita a fost intocmit in 2013

Ultima modificare: Joi, 16 Aprilie 2015
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: DanyD , utilizator 20:42, 26 Ianuarie 2018
Aveti aici o speta. desi pe codul vechi, poate va ajuta.

[ link extern ]

În materia executării silite cererile de ordonață președințială sunt inadmisibile. Suspendarea provizorie se judecă în regim de ordonanță provizorie, dar nu este ordonanță provizorie.

O căutare pe goagle nu ține loc de avocat. Este adevărat că majoritatea specialiștilor în drept fac asta, dar cunoștințele juridice îi ajută, sau ar trebui să îi ajute, să distingă prostiile scrise de alții pe net.

Dacă cererea de executare a fost înregistrată la biroul executului ulterior datei de 15,02,2013, se aplică Noul Cod de Procedură.
Va multumesc frumos pentru raspunsuri
Nu este cert ca este inadmisibila o astfel de cerere.
Exista doua opinii...
În mod normal ar fi inadmisibilă OP atâta vreme cât avem procedura specială de la art. 718 C.pr.civ.
Totuși, așa cum s-a spus aici, sunt instanțe care mai admit suspendarea provizorie și pe calea OP, mai ales dacă s-a plătit cauțiunea prevăzută de art. 718 și mai ales dacă se face dovada imposibilității promovării acțiunii în temeiul art. 718 C.pr.civ.

Exemplul dat de Cristina Paisa nu cred că e relevant doarece cauza respectivă s-a judecat pe vechiul C.pr.civ.

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru pentru suspendarea executarii claudia.popa claudia.popa Am solicitat pe calea ordonatei presedintiale suspendarea executarii conform art 403 cod proc civila. Judecatorul mi-a fixat taxa de timbru la valoarea ... (vezi toată discuția)
Suspendare executare silita Borza Borza Buna, va rog sa ma lumineze cineva in urmatoarea problema.Am depus o contestatie la executare prin care am cerut ca prin incheiere sa se suspende executarea ... (vezi toată discuția)
Suspendare executare silita in regim de urgenta? htdwoodtrade htdwoodtrade Buna seara. Sora mea este executata silit intr-un contract de credit in care este girant. A formulat contestatie la executare silita pe anumite considerente, ... (vezi toată discuția)