avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Abuz administrator de bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Abuz administrator de bloc

Detin o garsoniera in care nu locuieste nimeni, deci consumuri .... aproape zero (doar pt. toaleta si spalat pe maini, ocazional). Am apometre (apa calda si rece) gazele sunt "la comun" si caldura... insa pentru a nu avea discutii cu administratorul, am trecut o persoana (pt. caldura in special) la cheltuieli administrative. Citirea contoarelor de apa o face un "nene" de la o firma care vine o data pe luna sa ia indexul (contra sumei de 2 lei) insa eu nu sunt acasa, asa ca am achitat anticipat la firma suma prevazuta pt. citit contoare pana in decembrie 2014 convenind cu acestia ca la administratia blocului sa dea consum "zero" pt. garsoniera. Am convenit sa-i informez telefonic de eventuale consumuri de apa (la 5-6 luni 1 mc apa rece) pentru a plati la timp. Acum este acum, administratorul imi baga pe fiecare luna 1 mc apa calda si 2 mc apa rece fara sa tina seama de indexurile trimise de firma cititoare. Am discutat cu cei de la firma si mi-au spus ca singura solutie este sa-l dau in judecata.... Cu administratorul nu se poate discuta.... Ce pot sa fac in aceasta situatie ? De ce mai am apometre daca dl. administrator nu le ia in calcul ???!!! Va multumesc anticipat.
george68feb a scris:


Am discutat cu cei de la firma si mi-au spus ca singura solutie este sa-l dau in judecata....


Solutia invocata de firma nu va este favorabila
Eventualul dv demers in instanta impotriva administratorului de imobil,va conduce la hotarare judecatoreasca nefavorabila dv deoarece nu exista raport de obligativitate administrator de imobil si proprietari
Administratorul de imobil este angajatul asociatiei de proprietari cu limita de competenta de executie hotarari dispuse de adunarea generala,de presedinte si comitet executiv
Sesizati oficial reprezentantul legal al asociatiei de propretari =presedintele de asociatie

Ca administrator, tot as vrea sa am asemenea colaboratori ca dvs.!
Ati procedat f. bine, pana la punctul in care ati declarat 1 persoana -

insa pentru a nu avea discutii cu administratorul, am trecut o persoana (pt. caldura in special) la cheltuieli administrative.

1. Costul incalzirii locuintei nu se repartizeaza pe persoana, ci pe suprafata utila, astfel incat, pentru intelegere, suma repartizata la incalzire ar ramane aceeasi, chiar daca ati fi locuit 10 persoane in garsoniera;
2. In momentul in care ati declarat 1 persoana, deja ati intrat in ”hora” repartizarii costurilor pe persoana si aici ma refer in special la suportarea ”diferentelor” care apar intotdeauna intre cantitatea facturata si cea declarata de proprietari - discutand aici despre apa rece si calda;
3. Prima miscare pe care trebuie sa o faceti este de a merge la asociatie cu o cerere/notificare scrisa prin care informati as. prop. despre faptul ca la adresa... nu locuieste nicio persoana in perioada ..., explicand si faza cu ”nenea” care va face lecturarea apometrelor. Notificarea o sa o faceti in doua exemplare, solicitati nr. de inregistrare. Aici trebuie sa fiti atent la regulile pe care le aplica as. prop. Sunt asociatii care prin regulament prevad ca o singura notificare ajunge sa fie luata in considerare 12 luni, dar sunt alte asociatii la care este necesara reinnoirea la fiecare 3 luni. Mai trebuie sa va informati ce regula aplica asociatia in vederea repartizarii acelor diferente despre care am scris la pct. 2. Banuiesc ca aceste diferente se repartizeaza pe nr. de persoane declarate si atunci adminul dvs. nu a gresit cu nimic.
Va doresc mult succes!
"2. In momentul in care ati declarat 1 persoana, deja ati intrat in ”hora” repartizarii costurilor pe persoana si aici ma refer in special la suportarea ”diferentelor” care apar intotdeauna intre cantitatea facturata si cea declarata de proprietari - discutand aici despre apa rece si calda;"

Care diferente ????? de un an am acelasi index la apa calda si in tot atata timp am 1,6 mc apa rece !!!!!!!!!!!!!! Nu se aplica regula: cat consum atata platesc ? Nu s-a facut dotarea cu apometre tocmai in acest scop ? Nu trebuie sa fie f. simplu, ca la contorul de gaz si curent ?Asa este la Romanik, de ce simplu cand se poate si complicat (mai ales cand unul cu mintea odihnita face pe "miezul"-administratorul).
Ultima modificare: Duminică, 6 Aprilie 2014
george68feb, utilizator
Daca aveti rabdare o sa intelegeti, dar nu va suparati pe cei care raspund, mai ales ca ti primit mai sus un raspuns de la un profesionist.
La gaz si energie electrica nu sunt pierderi pentru ca daca ar fi pierderi de gaz si scurtcircuite ar sari blocul in aer ca la Calarasi.
In schimb la apa sunt aproape intotdeauna diferente intre apometrul furnizorului si suma apometrelor din apartamente. Aceste diferente au mai multe cauze pe care uneori le putem depista, localiza, alteori nu.
Oricum, asocitia trebuie sa achite furnizorului intreaga factura si pentru aceasta trebuie sa repartizeze acest diferenta tuturor proprietarilor dupa anumite criterii. Comitetul executiv al asocitiei poate decide ca diferentele sa fie repartizate dupa numarul de persoane, proportional cu consumul rezultat din citirea indexului ori proportional cu cota indiviza (suprafata utila a apartamentului0, ori o combinatie a acestor criterii.
Ca sa aflati cum se procedeaza in asociatia dumnevoastra intrebati administratorul, presedintele... Dar, precizez ca este firesc si legal sa contribuiti la acoperirea acestor diferente.
Da, am inteles ca pierderile de apa trebuiesc platite de proprietari in speta de catre persoanele trecute la "intretinere" pe fiecare apartament in parte. Nedumerirea mea ramane......!!!!, de ce aceste pierderi mi se opresc numai mie ??? !!!, nu este normal sa se imparta la nr-ul de persoane trecute la intretinere - existente pe aceeasi scara de bloc sau chiar bloc (depinde cum este montat apometrul furnizorului)??? Exemplu concret, in luna februarie sunt apartamente cu consum mai mic decat cel "imputat" mie de administrator.....Inca odata va multumesc pentru raspunsurile pertinente.

Alte discuții în legătură

Diferente apa calda si apa rece in blocurile contorizate MihaelaVio MihaelaVio Buna ziua! locuim intr-un bloc din sectorul 4 si avem administratie comuna la doua scari. Blocul are contoare de apa rece si apa calda pe apartamente si cu ... (vezi toată discuția)
Pierdere apa calda,apa rece apafaian apafaian BUNA ZIUA LOCUIESC IN TIMISOARA LA BLOC CU 4 ETAJE 20 .PROPORTIE DINTRE CEI CU CENTRALE SI FARA ESTE EGALA.IN FIECARE LUNA AVEM PIERDERE DE 13-15,-16,MC APA ... (vezi toată discuția)
Repartizarea cheltuielilor facturate de asociatie pe consumul de apa din apartamente vladut2 vladut2 Locuiesc intr-un cartier cu toate blocurile contorizate la nivel de bransament si in apartamente. Cum se repartizeaza cheltuielile facturare de asociatie pe ... (vezi toată discuția)