avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Abuz administrator de bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Abuz administrator de bloc

Detin o garsoniera in care nu locuieste nimeni, deci consumuri .... aproape zero (doar pt. toaleta si spalat pe maini, ocazional). Am apometre (apa calda si rece) gazele sunt "la comun" si caldura... insa pentru a nu avea discutii cu administratorul, am trecut o persoana (pt. caldura in special) la cheltuieli administrative. Citirea contoarelor de apa o face un "nene" de la o firma care vine o data pe luna sa ia indexul (contra sumei de 2 lei) insa eu nu sunt acasa, asa ca am achitat anticipat la firma suma prevazuta pt. citit contoare pana in decembrie 2014 convenind cu acestia ca la administratia blocului sa dea consum "zero" pt. garsoniera. Am convenit sa-i informez telefonic de eventuale consumuri de apa (la 5-6 luni 1 mc apa rece) pentru a plati la timp. Acum este acum, administratorul imi baga pe fiecare luna 1 mc apa calda si 2 mc apa rece fara sa tina seama de indexurile trimise de firma cititoare. Am discutat cu cei de la firma si mi-au spus ca singura solutie este sa-l dau in judecata.... Cu administratorul nu se poate discuta.... Ce pot sa fac in aceasta situatie ? De ce mai am apometre daca dl. administrator nu le ia in calcul ???!!! Va multumesc anticipat.
Intr o postare anterioara am specificat ca nu este apa in beci , nici in jurul blocului , nicaieri !!! Inteleg ca in "ecuatia" asta a apei la bloc intra multi factori cu multe necunoscute , dar restul sa fie totusi cat mai mic ...nu cel mai mare !!!
Iar in interiorul celor 18 luni , mai apapr 2-3 luni cu diferente de doar o,70 lei - 2,30 lei !!!!!!!!
...si pt @adriantot .... Va raspund, doar cu un aspect : pentru a fi statutara adunarea generala trebuie sa participe 50% + 1 din membrii ( locatarii!) asociatiei , da?! Ei bine, sedinta are loc chiar acum, azi, de la 18 .oo , intr o incapere de 4 x 3 m = 12 mp , pentru membrii din 10 blocuri , a 4 scari a 15 apartam/scara.... va las pe dvs sa socotiti cam cati ar trebui sa fie !!! ... sigur nu incap nici 25% din ei acolo ...deci din start e premeditata locatia !!
Nu participa numarul necesar , sedinta se suspenda si se va da un alt termen , si la a2 a sedinta se fac alegerile cu numar de prezenti la sedinta , adica "membrii casei" !!! si asa mai departe ...
Acum 4 ani la sedinta a participat si primarul orasului , care , de gura "membrilor casei" nu a putut lua cuvantul si a plecat !!! ... deci ... ce mai e de comentat ..., cum ar trebui sa ne impunem , eu si inca 10 ca mine ( ca mai multi nu adun ) sa schimbam ceva ??!! cu forta ... ??! NU ...
....e o vorba " intr o disputa intotdeauna cel mai destept cedeaza " !!! .asta dupa ce am incercat , am depus ceva efort sa atrag normalitatea !!
... asa ca vand apart. si ma mut la tzara !!! ...
Ultima modificare: Vineri, 11 Aprilie 2014
elga50, moderator
Pentru "homerag".... Eu locuiesc deja "la casa", singurul incovenient - distanta, aprox. 8 km pana la oras/locul de munca. NU SE COMPARA..... Toate utilitatile (fara agent termic, am centrala proprie) se platesc in functie de cat se consuma, nu mai sunt niste "capuse" din asociatia de locatari care inventeaza tot felul de chichite administrative pentru a te jefui. Aici nu ai pierderi pt ca este vinovat apometrul.....platesti si la 2-3 saptamani dupa citirea indexului ceva asemanator ca la factura de curent electric. Oricum sunt din ce in ce mai multi nemultumiti pentru ca cetatenii platesc pe langa curentul, apa sau caldura consumate si pierderile din retelele de furnizare, incluse in facturile lunare.
Din acest motiv, mai multi deputati si senatori PSD au elaborat un proiect de lege prin care vor ca facturarea acestor pierderi catre consumatori sa fie interzisa. Doamne ajuta sa se realizeze acest pas urias pentru a pune in lumina firescul.....
Noroc cu astia de la partid ca altfel, cine stie... Am eu impresia sau chiar asa se intampla? A mai fost data o lege - ce-a cu anularea penalizarilor. A fost asa de bine conceputa ca unii dau din cap si-acuma. Cum vin alegerile, cum si astia, hopa cu-n proiect dintr-asta. Daca furnizorul ar introduce, pe bune pierderile lor stradale, ar iesi un scandal monstru, dar nu este asa. Au ei alte metode, muuult mai fine de a scoate gologanii de la noi
Cu privire la capusare - cred ca ati gresit adrisantul prietene, asa ca haideti cu totii la tara, este si aer curat si daca ai noroc, poate gasesti si un izvor sa-ti tragi apa. Platesti numai canalizarea.
In fine, noi aici discutam de blocatari. S-a strans latzul asa de tare incat nu cred ca este ceva de contorizat la care romanul sa nu se gandeasca cum sa-l smechereasca, zicand in ganul lui ca-l fraiereste pe furnizorul de apa cand de fapt il fura pe vecinul sau. Eu am mai zis si incerc sa va povestesc cum dintr-o pura intamplare s-a descoperit ca un proprietar de la parter avea tras un racord pentru masina de spalat, direct din teava verticala (cam la jumatatea distantei dinte podeaua si tavanul sau. Nu stiu, se poate face un calcul cata apa necontorizata consuma, dar chiar asa? Chiar asa. Proprietarl s-a jurat ca nu a stiut nimic, el a achizitionat apatramentul de alt proprietar, a gasit racordul pentru masina de spalat acolo, el a facut numai legatura. Adevarat este ca cine se uita la apometru cand masina de spalat "isi ia apa"?.
Din constatarile personale, am tras concluzia ca cele mai mari pierderi se inregistreaza la WC-uri. Proprietarii nu fac nimi cand vad firisorul de apa care curge 7/24, apoi mai sunt si celelalte cauze despre care s-a mai scris pe acest topic - inclusiv informatiile din site-ul unui furnizor de apa din Transilvania, care sunt absolut reale.
Va doresc sarbatori fericite si haideti sa ne impacam. Ne-am luat de la niste apa...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizarea cheltuielilor facturate de asociatie pe consumul de apa din apartamente vladut2 vladut2 Locuiesc intr-un cartier cu toate blocurile contorizate la nivel de bransament si in apartamente. Cum se repartizeaza cheltuielile facturare de asociatie pe ... (vezi toată discuția)
Pierdere apa calda,apa rece apafaian apafaian BUNA ZIUA LOCUIESC IN TIMISOARA LA BLOC CU 4 ETAJE 20 .PROPORTIE DINTRE CEI CU CENTRALE SI FARA ESTE EGALA.IN FIECARE LUNA AVEM PIERDERE DE 13-15,-16,MC APA ... (vezi toată discuția)
Diferente apa calda si apa rece in blocurile contorizate MihaelaVio MihaelaVio Buna ziua! locuim intr-un bloc din sectorul 4 si avem administratie comuna la doua scari. Blocul are contoare de apa rece si apa calda pe apartamente si cu ... (vezi toată discuția)