avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Abuz administrator de bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Abuz administrator de bloc

Detin o garsoniera in care nu locuieste nimeni, deci consumuri .... aproape zero (doar pt. toaleta si spalat pe maini, ocazional). Am apometre (apa calda si rece) gazele sunt "la comun" si caldura... insa pentru a nu avea discutii cu administratorul, am trecut o persoana (pt. caldura in special) la cheltuieli administrative. Citirea contoarelor de apa o face un "nene" de la o firma care vine o data pe luna sa ia indexul (contra sumei de 2 lei) insa eu nu sunt acasa, asa ca am achitat anticipat la firma suma prevazuta pt. citit contoare pana in decembrie 2014 convenind cu acestia ca la administratia blocului sa dea consum "zero" pt. garsoniera. Am convenit sa-i informez telefonic de eventuale consumuri de apa (la 5-6 luni 1 mc apa rece) pentru a plati la timp. Acum este acum, administratorul imi baga pe fiecare luna 1 mc apa calda si 2 mc apa rece fara sa tina seama de indexurile trimise de firma cititoare. Am discutat cu cei de la firma si mi-au spus ca singura solutie este sa-l dau in judecata.... Cu administratorul nu se poate discuta.... Ce pot sa fac in aceasta situatie ? De ce mai am apometre daca dl. administrator nu le ia in calcul ???!!! Va multumesc anticipat.
@Adam Grecu

Daca administratora respectiva calculeaza asa cum spuneti dv., atunci diferentele de apa, "pierderile de apa", deh, sunt cuprinse in pretul apei, deci nu mai are rubrica separata, deci, in mod practic, este o repartizare a acestor pierderi pe consum, deci nu e incorect si, deci, e posibil, ca in aceste conditii, pretul apei calde sa fie uneori mai mic decat al apei reci.

De fapt pretul apei calde, cred, ca este calculat numai pentru agentul termic.

~ Conținut șters la cerere ~
@elga50

Doamna, aici pe forum am mai vorbit despre aceste lucruri, da? Discutia a fost initiata pe termenul de ”pret”/um, nu pe ”cost” si atunci despre ce vorbim?

Cazusem de acord ca normal este ca pe lista de plata pretul unei unitati de utilitate sa fie cel din factura. Daca se merge pe situatia expusa de initiator (stim bine ca multe asociatii folosesc chestia aceasta ”la gramada”) , oamenii vor fi din ce in ce mai bulversati cand se uita la LP. Si acum la noi mai sunt proprietari care intreaba: de ce luna aceasta trebuie sa achit mai mult? Luna trecuta am consumat tot 5 mc de apa, ce s-a scumpit? Pai nu s-a scumpit nimic, insa ”diferentele” sunt mai mari cu 2,5 lei si luna aceasta a ”venit si lumina” - regularizare... Asa? Chiar asa, zic eu, nu rezulta acest lucru in LP? Pai nu m-am uitat mama, ca uite nu port ochelarii cu mine, ii iau numai la bis... Bine ca v-ati lamurit!

Sigur ca, ipotetic se pot ivi si asemenea anomalii, mai ales ca, asa cum am vazut la o as. prop., pe LP era afisat consumul de AR+AC+pierderi(ambele), iar la AC era afisat numai costul agentului termic. Stim ca nu trebuie sa fie aceasta situatie, insa administratorul mi-a spus, ca l-au fortat oamenii sa faca asa, ca asa au fost invatati de vechiul adm.

Poate va amintiti o discutie avuta cu un user de la noi din asociatie care spunea la la AC ii ”taxez” de doua ori si a fost ceva munca pana sa clarific nedumerirea. Asta e!

Sa folosim pe listele de plata pretul din factura!


Ultima modificare: Vineri, 11 Aprilie 2014
Adam Grecu, utilizator
Sigur ca stim amandoi cum trebuie sa fie:
- consumul individual se inmulteste cu pretul de factura;
- diferenta se evidentiaza pe o rubrica separata, repartizata dupa criteriul asociatiei respective, eventual cu o explicatie in subsolul listei din ce se compune aceasta diferenta.

Eu aici am scris despre cum o fi calculat administratorul respectiv de la asociatia utilizatorului. Ar putea fi o explicatie. Daca nu i-o da administratorul, incercam noi sa-i spunem de ce i se calculeaza asa.... In calcule, daca s-ar aduna pe cele doua metode, considerand diferenta in functie de consum, da aceeasi suma, fie ca e evidentiata separat, fie ca foloseste metoda mai scurta prin impartirea facturii la consumul declarat de locatari.
Nu e corect ca forma, pentru ca oamenii nu inteleg de ce variaza pretul lunar, dar daca li se explica, poate ar intelege.....
Ultima modificare: Vineri, 11 Aprilie 2014
elga50, moderator
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Repartizarea cheltuielilor facturate de asociatie pe consumul de apa din apartamente vladut2 vladut2 Locuiesc intr-un cartier cu toate blocurile contorizate la nivel de bransament si in apartamente. Cum se repartizeaza cheltuielile facturare de asociatie pe ... (vezi toată discuția)
Pierdere apa calda,apa rece apafaian apafaian BUNA ZIUA LOCUIESC IN TIMISOARA LA BLOC CU 4 ETAJE 20 .PROPORTIE DINTRE CEI CU CENTRALE SI FARA ESTE EGALA.IN FIECARE LUNA AVEM PIERDERE DE 13-15,-16,MC APA ... (vezi toată discuția)
Diferente apa calda si apa rece in blocurile contorizate MihaelaVio MihaelaVio Buna ziua! locuim intr-un bloc din sectorul 4 si avem administratie comuna la doua scari. Blocul are contoare de apa rece si apa calda pe apartamente si cu ... (vezi toată discuția)