avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Abuz administrator de bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Abuz administrator de bloc

Detin o garsoniera in care nu locuieste nimeni, deci consumuri .... aproape zero (doar pt. toaleta si spalat pe maini, ocazional). Am apometre (apa calda si rece) gazele sunt "la comun" si caldura... insa pentru a nu avea discutii cu administratorul, am trecut o persoana (pt. caldura in special) la cheltuieli administrative. Citirea contoarelor de apa o face un "nene" de la o firma care vine o data pe luna sa ia indexul (contra sumei de 2 lei) insa eu nu sunt acasa, asa ca am achitat anticipat la firma suma prevazuta pt. citit contoare pana in decembrie 2014 convenind cu acestia ca la administratia blocului sa dea consum "zero" pt. garsoniera. Am convenit sa-i informez telefonic de eventuale consumuri de apa (la 5-6 luni 1 mc apa rece) pentru a plati la timp. Acum este acum, administratorul imi baga pe fiecare luna 1 mc apa calda si 2 mc apa rece fara sa tina seama de indexurile trimise de firma cititoare. Am discutat cu cei de la firma si mi-au spus ca singura solutie este sa-l dau in judecata.... Cu administratorul nu se poate discuta.... Ce pot sa fac in aceasta situatie ? De ce mai am apometre daca dl. administrator nu le ia in calcul ???!!! Va multumesc anticipat.
~ Conținut șters la cerere ~
ok , am zis ca nu e firesc , dar pot admite diferente in limita bunului simt !! Dvs stiti cat reprezinta 35 mc de apa ??!!... cred ca am mai specificat undeva pe aici , ca de vreo 18 luni apar aceste cantitati , si ca pana atunci erau "erori" normale de 1 leu , o,70 lei , ... pana pe la 2,60 lei / apartament ...insa acum , de 18 luni , eu platesc intre 10 - 17 lei doar pt aceste pierderi / diferente , deci in plus , la o suma normala de cca 60 - 70 lei ..in total achit , deci , 77 la 90 lei !!!!

Eu sunt cel care platesc serviciul , ar trebui sa se dea , furnizorul , peste cap sa ma aiba de clienzt ...doar ca nu este concurenta pe aceasta piata / domeniu ....INCA !!!
Am listele de cheltuieli pe 2012-2013-2014
Si as vrea sa aflu de cine apartin , aceste asociatii , ierarhic, administrativ, juridic....pentru a sti cui ma adresez pentru ai "pune la treaba" sau la zid !!
Ultima modificare: Joi, 10 Aprilie 2014
elga50, moderator
buna ziua,am urmarit cu interes problema dv-stra ptr.ca si alti au aceaasi problema cu consumul de apa trecut de admin.fata de cel pe care il da-ti la nenea respectiv care face citirile la apometrele de apa,dar ce vreau sa va spun este o solutie la problema dv-stra si anume ca trebuie sa vedeti daca in localitatea dv-stra sa mergeti la compania de apa care va furnizeaza apa si intrebati daca se poate sa faceti o separare de apa (adica sa va lege la conducta principala separat de ceea a blocului si sa va puna un ceas de apa cei de compania apa) si da-ti dv. citirea la ei a consumului de apa real si eliminati astfel pierderile de apa pe care vi le trece administratorul blocului.Daca se poate face separarea de apa intrebati cat va costa proiectul si decizia va apartine daca faceti separarea sau nu.
20 mc sunt multi , f. multi ...de 60 mc nu mai zic ...practic jumatate din apartamente , parca, nu contorizau si se ducea apa pe sambete !!!
... 35 mc sunt asa de o cisterna buna ( 6 m x 2m x 3 m = 36 mc !!!) , adica camera dvs cea mai mare plina ochi cu apa !!! ... deci e cam greu sa accept ca 3 picaturi plus alte 4 picaturi , si alte 6 picaturi de la 3 robinete pot face 35 mc ...
Mai degraba cred ca sunt defecte unele ceasuri (si mai ales cel din intrarea in scara , al firmei frunizoare ) si nu mai masioara corect , dar si atunci erorirle sunt f. mari ...eu sunt inginer mecanic la baza si imi dau seama ce lant de defectiuni trebuie sa fie !!! ..nu spun ca e imposibil sa fie cum spuneti , doar ca mie greu sa ccept !!!
Dar ii voi da de capat pana la urma , ca nu am ce vorbi cu presedintele asociatie , doar la Primanarie sau in instanta !
Toate cele bune tuturor !
Ultima modificare: Joi, 10 Aprilie 2014
elga50, moderator
Eterna si facinanta problema a contoarelor de apa.

Va puteti imagina, vreun moment ca diferenta de timp de citire poate conduce la niste diferente destul de mari. eu nu inteleg ce se mira unii ca 20, ca 60 ca nu stiu cati mc de apa...
Daca Apa... what ever cum se cheama (Nova, Serv etc) citeste pe 5 ale lunii de exemplu si populatia bastinasa da citirea fiecare cand isi aduce aminte, din start, aveti consumuri intermediare care maresc diferenta.
Noi solicitam citirile intre 1-5 ale lunii si ni se aduc hartii de pe 25 ale lunii trecute pana pe 15-20, ca asa e la romani. Intre timp, oare cati mc se consuma?

De-a lungul timpului am observat ca cel mai corect si etic ar fi sa imparti diferentele proportional cu consumul, consumi mai mult --> participi in procent mai mare la acoperirea diferentelor. Si, sunt foarte rare cazurile cand nu apar diferente de apa care, de regula sunt direct proportionale cu marimea blocului.

Alte discuții în legătură

Repartizarea cheltuielilor facturate de asociatie pe consumul de apa din apartamente vladut2 vladut2 Locuiesc intr-un cartier cu toate blocurile contorizate la nivel de bransament si in apartamente. Cum se repartizeaza cheltuielile facturare de asociatie pe ... (vezi toată discuția)
Pierdere apa calda,apa rece apafaian apafaian BUNA ZIUA LOCUIESC IN TIMISOARA LA BLOC CU 4 ETAJE 20 .PROPORTIE DINTRE CEI CU CENTRALE SI FARA ESTE EGALA.IN FIECARE LUNA AVEM PIERDERE DE 13-15,-16,MC APA ... (vezi toată discuția)
Diferente apa calda si apa rece in blocurile contorizate MihaelaVio MihaelaVio Buna ziua! locuim intr-un bloc din sectorul 4 si avem administratie comuna la doua scari. Blocul are contoare de apa rece si apa calda pe apartamente si cu ... (vezi toată discuția)