avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 989 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Abuz administrator de bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Abuz administrator de bloc

Detin o garsoniera in care nu locuieste nimeni, deci consumuri .... aproape zero (doar pt. toaleta si spalat pe maini, ocazional). Am apometre (apa calda si rece) gazele sunt "la comun" si caldura... insa pentru a nu avea discutii cu administratorul, am trecut o persoana (pt. caldura in special) la cheltuieli administrative. Citirea contoarelor de apa o face un "nene" de la o firma care vine o data pe luna sa ia indexul (contra sumei de 2 lei) insa eu nu sunt acasa, asa ca am achitat anticipat la firma suma prevazuta pt. citit contoare pana in decembrie 2014 convenind cu acestia ca la administratia blocului sa dea consum "zero" pt. garsoniera. Am convenit sa-i informez telefonic de eventuale consumuri de apa (la 5-6 luni 1 mc apa rece) pentru a plati la timp. Acum este acum, administratorul imi baga pe fiecare luna 1 mc apa calda si 2 mc apa rece fara sa tina seama de indexurile trimise de firma cititoare. Am discutat cu cei de la firma si mi-au spus ca singura solutie este sa-l dau in judecata.... Cu administratorul nu se poate discuta.... Ce pot sa fac in aceasta situatie ? De ce mai am apometre daca dl. administrator nu le ia in calcul ???!!! Va multumesc anticipat.
Desi toate as. proprietari din RO functioneaza dupa aceeasi legislatie, legiuitorul a lasat multe portite la indemana as. proprietari, care prin rgulamente interne isi conduc si-si desfasoara activitatea dupa conditiile locale care sunt foarte diferite de la o asociatie la alta - cu conditia sa nu fie impotriva reglememtarilor legale.
Nu vreau sa mai repet ce v-am spus in postarea anterioara, pentru ca asta trebuie sa faceti dvs., sa aflati toate raspunsurile de la as. prop. de care apartineti. Ce as adauga in plus fata de cele aratate este ca-i mare pacat sa lasi o locuinta goala - care, observati, "manaca" bani, in loc sa o populati intr-un fel si ar mai aduce si oarece profit - insa acest lucru, chiar ca depinde numai de dvs.
Succes!
...Nu stiu daca e firesc ceea ce sustineti dar se pare ca este legal !!!!
Atunci as dori si eu un sfat pentru o aceeasi speta cu precizarea ca diferenta dintre ceasul citi de firma furnizoare si totalul consumului locatarilor este intre 35 si 45 mc ( metri cubi!!) de apa pe luna !!! Acum vi se pare tot firesc !?? Si nu se aduna apa in beci , in subsolul scarii blocului !!! Ca mie unul nu mi se pare deloc firesc , dar din pacate e legal , si platim toti locatarii cca 2-3 mc de apa / luna dea moaca !!! Asta de vreo 2 ani incoace ! Ca pana atunci erau sume de ordinul 1 leu , 0,70 lei ...insa acum platesc lunar intre 10 - 17 lei PIERDERI !!! De ce ???
Cum pot eu obliga vecinii sa schimbe ceasurile de apa ?? ( poate or fi defecte vreo cateva !?) ca asociatia nu face NIMIC..doar ne ia banii , inclusiv pt "salariile" lor !!!
Mi ar prinde bine ceva sfaturi , observatii, recomandari !

Ultima modificare: Joi, 10 Aprilie 2014
Adriantot, moderator
Aveti dreptul sa depuneti la asociatie o cerere prin care sa solicitati sa va explice de ce este cota de intretinere asa.
Sa luati si numar de inregistrare la cererea depusa.

Daca nu vrea sa va primeasca cererea si sa va dea numar de inregistrare reveniti pe forum sa analizam problema.
Sunt obligati sa va primeasca cererea si sa va dea numar de inregistrare.

Este greu de crezut ca nu ia in calcul apometrele.
Cereti sa precizeze in raspuns si daca iau sau nu in seama apometrele ca sa va lamuriti.
În localitatea mea de domicilu există în cadrul primăriei un departament care se ocupă cu probleme ale asociaţiilor de locatari. Interesaţi-vă dacă există şi în localitatea dvs. Vă puteţi adresa acolo cu absolut orice problemă pe care nu o puteţi rezolva cu administratorul sau cu preşedintele asociaţiei. Nicio asociaţie nu poate acţiona de capul ei fără să existe un for tutelar care să o verifice. Aici la mine s-au rezolvat în acest mod foarte multe probleme.
Vă doresc succes !=D>
Am depus reclamatie la asociatie , inregistrata , si am primit raspuns (scris de mana in 2 peri !) ca diferenta provine din citirile celor 2 "ceasuri" ( 1 al firmei si 2 totalul locatarilor ) si cf. L.230/ 2003 diferenta se suporta de locatarii scarii , impartit pe apartamente ( cum se si practica ) !.
Ori eu, in cerere ,am cerut sa se faca verificari in apartamente, la racorduri,, daca se "fura" cumva apa , si eventual sa oblige locatarii sa schimbe apometrele , ca sunt mai vechi de 10 ani !!! Oricum e o cantitate destul de mare 35 mc !!! Eu consum , de ani buni , cca 8-9 mc / luna ...deci unde sunt 35 mc ??? ....adica ...
Trebuie sa ajung mai "sus" la primarie la Politia comunitara, Prefectura , nu stiu , dar voi continua , ca dau 2000 lei degeaba pe an !
Asociatiile astea de proprietari ( care sunt o "afacere" in sistem inchis !!) cui apartin , cui se supun administrativ , ierarhic ??? primariei , prefecturii sau sunt independente de capul lor si atunci trebuie actionati in instanta ???!!!
Multumesc pentru interventii si rugestii .


Ultima modificare: Joi, 10 Aprilie 2014
Adriantot, moderator

Alte discuții în legătură

Repartizarea cheltuielilor facturate de asociatie pe consumul de apa din apartamente vladut2 vladut2 Locuiesc intr-un cartier cu toate blocurile contorizate la nivel de bransament si in apartamente. Cum se repartizeaza cheltuielile facturare de asociatie pe ... (vezi toată discuția)
Pierdere apa calda,apa rece apafaian apafaian BUNA ZIUA LOCUIESC IN TIMISOARA LA BLOC CU 4 ETAJE 20 .PROPORTIE DINTRE CEI CU CENTRALE SI FARA ESTE EGALA.IN FIECARE LUNA AVEM PIERDERE DE 13-15,-16,MC APA ... (vezi toată discuția)
Diferente apa calda si apa rece in blocurile contorizate MihaelaVio MihaelaVio Buna ziua! locuim intr-un bloc din sectorul 4 si avem administratie comuna la doua scari. Blocul are contoare de apa rece si apa calda pe apartamente si cu ... (vezi toată discuția)