avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Abuz administrator de bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Abuz administrator de bloc

Detin o garsoniera in care nu locuieste nimeni, deci consumuri .... aproape zero (doar pt. toaleta si spalat pe maini, ocazional). Am apometre (apa calda si rece) gazele sunt "la comun" si caldura... insa pentru a nu avea discutii cu administratorul, am trecut o persoana (pt. caldura in special) la cheltuieli administrative. Citirea contoarelor de apa o face un "nene" de la o firma care vine o data pe luna sa ia indexul (contra sumei de 2 lei) insa eu nu sunt acasa, asa ca am achitat anticipat la firma suma prevazuta pt. citit contoare pana in decembrie 2014 convenind cu acestia ca la administratia blocului sa dea consum "zero" pt. garsoniera. Am convenit sa-i informez telefonic de eventuale consumuri de apa (la 5-6 luni 1 mc apa rece) pentru a plati la timp. Acum este acum, administratorul imi baga pe fiecare luna 1 mc apa calda si 2 mc apa rece fara sa tina seama de indexurile trimise de firma cititoare. Am discutat cu cei de la firma si mi-au spus ca singura solutie este sa-l dau in judecata.... Cu administratorul nu se poate discuta.... Ce pot sa fac in aceasta situatie ? De ce mai am apometre daca dl. administrator nu le ia in calcul ???!!! Va multumesc anticipat.
DECI ... concluzia mea este ca cel mai bine MA MUT de la bloc , si termin cu tot balamucul asta cu apa , si cu restul ,ca mai unul .!!! ..., cu vecinul de la 4 care , in vara, si a permis sa obtureze coloanele de aerisire din bai ( si a renovat omul baile !) !!! ...si tot mirosul si etc... se aduna in baile de la 1, 2, si 3 ...si nu e deloc placut !!! Iar asociatia ia trimis o somatie prin nov.13 ...nu a facut nimic ...inca o somatie acum o saptamana !!!...si asteptam ...
...... revenind la speta mea , cu apa , ... eu am mai expus aici ca fenomenul de 35-45 mc apa diferenta este de vreo 18 luni ( pana atunci pierderile erau de 1-3 mc/scara , acceptabil ) , si ca in aceste 18 luni mai exista 3-4 luni cu pierderi mici de 4-5 mc !!!... ori eu nu mi pot explica ( cu toate cele expuse aici ) aceste "pierderi" , diferente , sau cum or fi , .. si mai ales aceste fluctuatii dau de banuit !!!....
... nu mai zic nimic de asociatie , care NU face nimic pentru membrii ei , doar isi iau "lefa" si atat ... nu intervin la nimeni , nu incearca sa verifice , sa ia vreo masura , o sugestie ...NIMICCCC !!!!.... la alegeri participa tot "gasca" lor de votanti , se realeg , si treaba merge ..unsa !!! ( scuze pentru cei care sunt cinstiti si chiar isi fac treaba !! )
.... nu este concurenta , este indiferenta si sunt "atentii" , si .........si..........si.......
.... asa ca ne vom muta la tzara in casa proprie !!!
"Succesuri" tuturor



Ultima modificare: Joi, 10 Aprilie 2014
Adriantot, moderator
homereg a scris:
... nu mai zic nimic de asociatie , care NU face nimic pentru membrii ei , doar isi iau "lefa" si atat ... nu intervin la nimeni , nu incearca sa verifice , sa ia vreo masura , o sugestie ...NIMICCCC !!!!.... la alegeri participa tot "gasca" lor de votanti , se realeg , si treaba merge ..unsa !!!


Eu va dau dreptate pentru ca asociatia mea chiar nu face nimic pentru dumneavostra. De ce? Pentru ca nu sunteti membru in asociatia mea.
Dar asociatia dumnevoastra este a dumneavoastra, faceti parte din ea si daca aceasta nu face nimic inseamna ca dumneavostra cel care postati aici impreuna cu vecinii dumneavoastra nu faceti nimic. Iar ca dovada este neparticiparea la adunarea generala unde, spuneti dv, participa doar unii pe carei-i considerati "gasca".
Asadar in acea asociatie este casa dumneavoastra, familia dumneavoastra, vecinii si prietenii dumneavoastra si nu puteti sta deoparte si sa asteptati ca altii sa participe, sa munceasca, sa riste, sa ia decizii, sa rezolve... si uneori sa raspunda in fata legii.
In blocul unde locuiesc administratorul a afisat la un moment dat lista/tabelul cu plata intretineri un mc de apa rece era mai mare decat un mc de apa calda,diferenta era de 5-6 lei pe mc acum 1 an.Este bine si/sau corect? Pretul mc de apa rece nu a coborat niciodata sub 10 lei.
Depinde de modul in care calculeaza acele diferente de consum la apa.
Daca este bine sau nu calculat se poate stii doar cu documentele in fata.
Niciodata pretul unui mc de AR nu va fi mai mare decat un mc AC - este lesne de inteles, insa, probabil ca administratorul dvs. are o maniere proprie si proasta in acelasi timp de a ajunge la pretul corect - care, de altfel nu tre' sa faca un efort mai mare de a se uita in factura furnizorului.
Din caza diferentelor si a comoditatii administratorului, el se uita in factura si imparte suma respectiva la consumul declarat de proprietari. Cum aproape totdeauna consumul declarat de proprietari este mai mic decat consumul facturat, rezulta totdeauna un pret mai mare pe mc de apa pe care vi-l afiseaza pe LP si care va fi mai mare decat cel oficial (factura).
Tot asa procedeaza si la AC... Daca nimeni din conducerea as. prop. nu observa aceste lucruri este f. grav.
Trebuie vazute si documentele si eventual regulamentul care stabileste repartizarea costurilor cu AR, AC.

Alte discuții în legătură

Repartizarea cheltuielilor facturate de asociatie pe consumul de apa din apartamente vladut2 vladut2 Locuiesc intr-un cartier cu toate blocurile contorizate la nivel de bransament si in apartamente. Cum se repartizeaza cheltuielile facturare de asociatie pe ... (vezi toată discuția)
Pierdere apa calda,apa rece apafaian apafaian BUNA ZIUA LOCUIESC IN TIMISOARA LA BLOC CU 4 ETAJE 20 .PROPORTIE DINTRE CEI CU CENTRALE SI FARA ESTE EGALA.IN FIECARE LUNA AVEM PIERDERE DE 13-15,-16,MC APA ... (vezi toată discuția)
Diferente apa calda si apa rece in blocurile contorizate MihaelaVio MihaelaVio Buna ziua! locuim intr-un bloc din sectorul 4 si avem administratie comuna la doua scari. Blocul are contoare de apa rece si apa calda pe apartamente si cu ... (vezi toată discuția)