avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1078 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Plata taxa la Fondul pentru Mediu
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Plata taxa la Fondul pentru Mediu

O societate comerciala A dezafecteaza o instalatie industriala prin intermediul unei alte societati B. Plata serviciului prestat de societatea B consta in utilajele care rezulta in urma dezafectarii si pe care, ulterior, societatea B le dezmembreaza si le vinde ca fier vechi unui operator autorizat.
Intrebarea mea este daca societatea A, care vinde partile din instalatie ca si componente metalice, este obligata sa plateasca cei 3% la Fondul pentru mediu.
Cel mai recent răspuns: Komkao Consulting , Consultant protectia mediului 22:56, 6 Aprilie 2014
Da, trebuie sa plateasca.
Vanzarea deseurilor metalice feroase si neferoase, inclusiv a bunurilor destinate dezmembrarii, de catre generatorii deseurilor, respectiv de catre detinatorii bunurilor destinate dezmembrarii, persoane juridice, catre operatori economici care desfasoara activitati de colectare/valorificare a deseurilor se face pe baza de factura , cu evidentierea distincta a contributiei de 3% si cu retinerea acesteia. . Ordinul 192/2014
Ultima modificare: Duminică, 6 Aprilie 2014
Komkao Consulting, Consultant protectia mediului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deseuri magnic magnic SC X SRL a facut contract cu o firma Y pentru preluarea deseurilor din hartie. SC X SRL emite aviz de insotire a deseurilor nestiind cantitatea exacta. ... (vezi toată discuția)
Act eliberare achizitie vehicul scos din uz danavls danavls Speta: Punct de colectare deseuri reciclabile. pentru deseurile achizitionate eliberam ADEVERINŢÃ de primire şi de plată materiale reciclabile, odata cu ... (vezi toată discuția)
Og 25/2008 ibolya_09 ibolya_09 in acea ordonanta la punctul \"7 . La articolul 9 alineatul (1), literele a) si d) se modifica si vor avea urmatorul cuprins: \"a) o contributie de 3% din ... (vezi toată discuția)