avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Termen predare permis dupa instiintare prin posta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Termen predare permis dupa instiintare prin posta

Din calculele mele de pe procesele verbale reiese ca am acumulat 15 puncte in ultimele 6 luni. Ultima amenda a fost acum 9 zile, deci ma asteptam ca in orice zi sa sune la usa cineva de la Politie sa imi inmaneze instiintarea ca trebuie sa predau permisul.
Dar ieri am primit in posta un aviz ca am o recomandata la oficiul postal, presupun ca este acea instiintare pe care o asteptam.
legea zice ca instiintarea se face in max 10 zile iar permisul trebuie predat in max 5 zile din momentul primirii instiintarii.
In situatia de fatap, de cand ar trebui sa inceapa termenul in care trebuie predat permisul (cele 5 zile)? Din momentul in care am primit avizul sau din momentul in care am ridicat instiintarea de la posta? Cum fac dovada ca eu am ridicat instiintarea la 3-4-5 zile dupa ce am primit avizul?

Alte discuții în legătură

Permis de conducere suspendat uninvited66 uninvited66 Buna ziua, Am si eu o mica problema si nu stiu cum o pot rezolva. Voi incerca sa fiu cat mai detaliat posibil in descriere, poate ma ajuta cineva sa o scot ... (vezi toată discuția)
Predare scrisoare recomandata sexu sexu la o scrisoare recomandata ,postasuln trebuie sa sune la usa ,sau doar la interfon ?(mentionez ca stau la patru ) (vezi toată discuția)
Conducere cu permis suspendat ContSters133807 ContSters133807 Buna.Am si eu o poroblema: Am primit un aviz ca mi-a ajuns o recomandata de la IJP. Nu am ridicat-o dar ma gandesc ca ar putea fi o hotarare cu privire la ... (vezi toată discuția)