avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1993 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie, refuz copil respectare program de vizitare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie, refuz copil respectare program de vizitare

buna ziua
Am un baiat de 14 ani, si de cca 4 luni , in urma unui program de vizitare stabilit de catre o instanta ,trebuie sa mearga la tata.Baiatul refuza sa mearga.Imi spune ca mai bine ca nu pot sa il oblig sa mearga.Eu ce pot sa fac?
Mentionez ca invata de la ora 13 la 19.30, vine foarte obosit , a doua zi are mult de invatat , in weekend merge la pregatire , sau iese cu colegii de clasa.
Vine cu politia, copilul spune ca nu vrea sa mearga si (ar trebui sa) se incheie aici.
Eu nu am impidicat aceasta relatie, dar nu vreau ca baiatul meu sa mai fie jignit, batut.L-am dus si la psiholog ca sa aflu de ce nu mai doreste sa mearga!
Asa am aflat ca fostul tata ma jignea ,vorbea urat despre mine , baiatul dorind sa imi i-a apararea s-a ales cu palme peste fata si numeroase jigniri.Din prost nu il mai scoate cu toate ca are media generala la scoala 9.42, diplome f multe .
A trimis unde lucrez, o plangere la directorul unitatii, ca eu nu vreau sa il las pe baiat sa mearga la el!
Intreprinderea unde lucraţi nu are nici un fel de competenţă în această problemă.
Ceea ce păţiţi dumneavoastră acum se vheamă hărţuială.
Dacă băiatul nu vrea să meargă la dânsul, nu merge, dvs. nu aveţi voie să vă opuneţi. Din moment ce i-aţi deschis uşa şi copilul spune NU, poate veni şi cu Dumnezeu, nu numai cu Poliţia.
Faţă de mamele cu copii mai mici sunteţi în avantaj, fiindcă copilul dvs. e mare şi poate explica de ce refuză plecarea cu tatăl său.

Copilul are un motiv f serios pt care sa nu vrea in vizita la tata, de ce s-ar duce? Sa fie batut pt ca nu e se aliaza cu tata impotriva mamei ? Ca nu crede ca maica-sa e asa cum o caracterizeaza tatal ?
Nu cred ca e cazul sa insistati sa mearga la el, daca tatal sau isi va da seama ca are o atitudine gresita fata de copil si copilul o sa vrea candva sa se duca, se va duce.
Totusi, in instanta astea nu s-au spus? Copilul nu a declarat nimic? Imi pare macar ciudat sa vreti sa vedeti de ce copilul nu vrea sa mearga cand nici dv. nu doriti ca el sa mearga.
Nu vad cum puneti argumentele de-a gramada, palmele in rand cu vizitele la colegi...
Nu inteleg cum un copil care are teme, mai merge la colegi, nu se intoarce la o casa? Se poate sa faca astea si la tata, e acelasi lucru.

E greu de priceput pentru mine cum o instanta a considerat ca e ok ca acel copil sa mearga la tatal sau desi incasa palme si invective.
E la fel de greu de priceput de ce copilul nu-i face plangere macar la protectia copilului.

Cred ca sunt atatea lucruri de facut in situatia data si nu se prea intampla nimic... cat despre psiholog, cine v-a spus ca sunteti injurata de tata? Psihologul? V-a recomandat si cum sa procedati? Caci din cele scrise, pare ca lucrurile s-au inchis acolo: injura mama copilului, iacata inca un motiv sa nu mearga la tata.

Alte discuții în legătură

Program vizita leonardy44 leonardy44 Bun gasit! din punct de vedere legal ce poate face un parinte privitor la situatia: -copilul are 14 ani;nu vrea sa si vada parintele patern ,nu vrea sa aiba ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara pensiealimentara pensiealimentara buna ziua. in urma divortului cu un minor. s-au stabilit urmatoarele lucruri-desfacerea casatoriei de acord comun, pastrarea numelui -stabilirea domiciliului ... (vezi toată discuția)
Rele tratamente aplicate minorului stelamocanu stelamocanu buna seara sunt intr-o situatie foarte delicata legata de copilul meu minor ( baiat 12 ani ). Sunt divortata de 6 ani, cresc copilul singura, insa acesta ... (vezi toată discuția)