avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Divort minori, recurs, legalizare hotarare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Divort minori, recurs, legalizare hotarare

buna,ma numesc alina,dupa un divort ce a durat doi ani,acum trei luni am obtinut divortul si tutela asupra copilului,dar hotararea nefiind legalizata sa facut recurs dupa 3 luni,dupa cat timp se legalizeaza normal o hotarare??/si ce se poate intampla daca sa facut recurs,?se mai poate schimba ceva din hotarare?totul fiind in favoarea mea.

Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 08:52, 10 Aprilie 2014
recursul se exercita tocmai ca sa schimbe situatia, cam asta se cauta dar nu neaparat si reuseste sa schimbe ceva
Poate nu a fost vb de o cale de atac , ci o fi deschis alt proces. Ati primit citatie, ce vrea ? Va trebui sa va aparati, orice ar fi.
Pe hotararea anterioara pe care ati primit-o scria in ce termen se poate ataca hotararea - e un numar de zile de la primirea comunicarii. Ce scrie pe a dvs?
buna ziua,va multumesc tuturor pt timpul acordat .hotararea de divort a fost pronuntata pe data de 18/12/2013,in care se specifica ca in termen de 30 zile de la comunicarea hotarari adica {18/12.2013}se poate face recurs.ok .iar fostul a facut recurs pe 19/03/2014,deci dupa 3 luni este normal?sau a fost vina avocatului meu ?cand lam intrebat a zis ca astea sunt legile si ca hotararea se legalizeaza dupa confirmarea ca fostul sot a primito-o.dar daca primea hotararea dupa un an eu trebuie sa stau sa astept ca asa sunt legile?????nu am primit inca citatie la recurs.
avocatul dvs are dreptate.
Intre pronuntare (in cazul dvs 18.12.2013) si comunicare poate trece o perioada lunga de timp (in functie de incarcarea fiecarei instante). Dupa ce se pronunta, judecatorul trebuie sa redacteze (si sa motiveze) hotararea. Hotararea este comunicata apoi partilor (dvs si fostul sot) si de la data comunicarii in termen de 30 de zile (asa cum scrie in hotarerea pe care ati primit-o) oricare din parti poate urma calea de atac.
Hotararea s-ar fi legalizat la 30 de zile dupa ce amandoi ati primit comunicarea.
Si daca ar fi vrut fostul sot nu ar fi putut face apel mai devreme.
Pe de alta parte hotararile referitoare la copii (domiciliu, pensie de intretinere si program de vizitare) pot fi puse in executare de la pronuntare (nu trebuie sa asteptati ca hotararea sa ramana definitiva) - daca va ajuta cu ceva.
In ceea ce priveste apelul - dupa ce se stabileste primul termen va trebui sa va aparati.

Alte discuții în legătură

Sentinta divort - cum se calculeaza termenul de recurs? laurabejenaru laurabejenaru Am terminat divortul de curand,mi-a ajuns sentinta de 2 saptamani mie,fostului nu,el este in italia si si-a schimbat domiciliul nedeclarand domiciliul ... (vezi toată discuția)
In cat timp iese hotararea de divort? mihasava35 mihasava35 Buna seara. In 26 mai 2016 sa pronuntat divortul. Fostul sot nu a contestat hotararea in cele 30 de zile in care o putea face. Intrebarea mea este,in cat ... (vezi toată discuția)
Divort mocanuviorel mocanuviorel Buna hotararea judecatoreasca de divort in cat timp devine irevocabila si definitiva , care este timpul in care poate fii atacata ? MULTUMESC . (vezi toată discuția)