avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... topactoring penalizari incredibile
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

topactoring penalizari incredibile

Buna ziua ! Vreau si eu putin ajutor din partea cuiva . ieri am primit o instiintare direct de la un agent topfactoring ca am de platit la ei 3400 lei din cauza unui vechi abonament la vodafone. Culmea este ca in anul noiembrie 2011 aveam de plata catre vodafone 255 lei dobanda de penalizare este de 0.5% asta ar insemna cam 430 de lei intr-un an in trei ani ar fi aproximativ la 1500 de lei . Din cate am inteles cei de la vodafone au vandut contractul meu celor de la topfactoring si ei au pus penalizarea de cat au vrut ei . Este normal asa ceva ? Fara aprobarea si instiintarea mea fara semnatura mea sa modifice termenii contractuali ? sa nu mai zic de faptul ca ultima factura la vodafone a fost achitata acum 4 ani si ceva .
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:17, 9 Aprilie 2014
Care e data scadenta a facturii ramasa neachitata ?
Firma nu calculeaza penalitati decat in baza contractului. daca va actioneaza in judecata aveti ocazia sa va aparati.
data scadenta de la vodafone la ultima factura este de acum vreo 4 ani si ceva aproximativ . iar cei de la topfactoring acum vor bani de la mine de la factura datorata de 255 lei la 3400 lei cei asta camatarie ? este prevazut in lege ca pot face ce vor se pot vinde contracte si sa puna penalizari cum vor ei ? Ultima factura de catre cei de la vodafone a fost emisa pe in luna iulie 2009 . Faza tare iarasi este ca cei de la topfactoring zic ca mi-au trimis sute de instiintari iar eu nu am primit nimic acasa ,acum le-am cerut dovada sa imi arate ca eu am primit acele instiintari ,ptr. ca din cate stiu instiintarile care sunt trimise acasa sunt inmanate personal sau al unui membru de familie si cu semnatura beneficiarului sau al unui membru de familie . Mai concret ultima factura de la vodafone a fost emisa in iulie 2009 in valoare de 255 lei iar ieri in noiembrie 2011 cei de la vodafone au vandut contractul celor de la topfactoring iar ieri mia venit acasa o factura in valoare de 3400 lei
Ultima modificare: Miercuri, 9 Aprilie 2014
ContSters318935, utilizator
Creantele se prescriu dupa 3 ani de la scadenta.
Ca atare, suma din factura fiind prescrisa, la acest moment nu mai datorati nimic, cu conditia sa nu fi fost pus in intarziere anterior acestei notificari.
OfeliaTeodorescu a scris:

Creantele se prescriu dupa 3 ani de la scadenta.
Ca atare, suma din factura fiind prescrisa, la acest moment nu mai datorati nimic, cu conditia sa nu fi fost pus in intarziere anterior acestei notificari.

Mai exact va rog la ce anume va referiti ? ,, cu conditia sa nu fi fost pus in intarziere anterior acestei notificari ,, Multumesc anticipat !
Notificat prin sau fara executor, chemat in judecata... in acest caz, prescriptia se intrerupe si curge un nou termen de prescriptie.
Sfatul meu: luati legatura cu un avocat sa va ajute in formularea unei adrese catre firma care va trimis instiintarea si in care sa sustina ca fiind intervenita prescriptia. Eu as invoca prescriptia si le-as cere sa inceteze cu transmiterea instiintarilor intrucat chiar si in situatia in care ati fi actionat in judecata aveti mari sanse de castig.

Alte discuții în legătură

Recuperatorii nu-mi dau pace carmen silva carmen silva buna ziua, problema mea este urmatoarea: parintii mei au decedat in martie2005. In anul 2006 am vandut imobilul unde au locuit, iar eu am parasit orasul ... (vezi toată discuția)
Cum scap de recuperatori lupulescuvictor lupulescuvictor Buna ziua. Am si eu o problema. Am avut un abonament la o anumita firma de telefonie mobila incheiat in data de 23.07.2007. Intre timp fortat de inprejurari ... (vezi toată discuția)
Decizie de continuare a procedurii pe cale judecatoreasca bondarrr bondarrr si eu am un contract incheiat in anul 2001 cu firma de telefonie mobila conex pe care din varii motive nu l-am terminat de achitat si tocmai ce am primit da la ... (vezi toată discuția)