avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Probleme la locul de munca datorita Facebook-ului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Probleme la locul de munca datorita Facebook-ului

Buna ziua,

Incep prin a mentiona faptul ca lucrez la o agentie de turism. Totodata sunt inscrisa pe un grup de turism pe Facebook (un grup inchis unde se presupune faptul ca ar fi inscrise doar persoane care lucreaza in turism). In acest grup se posteaza diverse informatii legate de domeniu, dar din cand in cand se mai face haz de unele cereri absurde ale clientilor.
Astfel, intr-o zi, am postat si eu print screen-ul a 2 cereri care m-au amuzat. Ei, greseala mea a fost faptul ca nu am sters numele, nr. de telefon si adresa respectivilor.
Cererile au fost preluate de pe un portal de turism, unul la care sute de agentii din tara au acces (contra cost). Deci, cererile respective, ajung la toate agentiile inscrise pe acel portal. Daca agentia de turism sau agentul considera ca o anumita cerere merita atentie, raspunde la ea, daca nu, nu.
Dupa ce am postat acel print-screen, se pare ca in grupul respectiv era inscris un domn care nu area nicio legatura cu turismul si a inceput-o cu comentarii de genul: "uite ce fac agentiile cu datele clientilor" si etc. I-am explicat ca nu e vorba de clienti ai agentiei, ci pur si simplu de niste cereri preluate de pe un portal de turism.
A trecut la amenintari ca o sa faca antireclama si o posteze acel print screen la el pe Facebook, ceea ce a si facut.
Eu lucrez la o agentie de turism care este franciza. Astfel, ieri am fost sunata de o doamna de la firma a carei franciza suntem, ca a aflat de acea postare si ca am patat imaginea firmei, spunandu-mi ca respectivul ma poate da si in judecata.
Intrebarea mea este, care ar fi consecintele acestei situatii ? Sefa mea inca nu a aflat, dar e doar o chestiune de timp pana cand va fi informata.

Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: James_Hetfield , utilizator 11:01, 9 Aprilie 2014
Probabil veti fi sanctionata: prin avertisment scris sau retrogradare, reducerea salariului si poate ajunge chiar la desfacerea contractului de munca.
In afara avertismentului scris, angajatorul trebuie sa urmeze procedura cercetarii disciplinare la finalul careia va aplica sanctiunea.
fara_utilizator a scris:

Sefa mea inca nu a aflat, dar e doar o chestiune de timp pana cand va fi informata.
Multumesc anticipat !

Nu asteptati sa afle. Spuneti-i ce ati facut pentru ca atunci cand va fi instiintata oficial sa stie despre ce vorba. Daca sunteti in relatii bune poate chiar va ia apararea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Postarea unei discutii pe facebook Isobel Isobel Salut! As vrea sa va intreb ceva. Sunt niste \"domnisoare\" pe facebook, care au o pagina publica, unde, in primul rand, posteaza poze amuzante de pe net. ... (vezi toată discuția)
Distribuirea unor conversatii private pe facebook GLN GLN Salutare, Acum 2 zile, a fost distribuita de catre o terta persoana pe facebook o conversatie privata intre mine si o a doua persoana. Conversatia a fost ... (vezi toată discuția)
Listare din registrul de evidenta al salariatilor- reges Georgidani Georgidani As dori sa ma informati cum se listeaza din Reges, mi s-a cerut de la banca o copie si contabila societatii unde sunt angajata nu stie sa listeze, a putut doar ... (vezi toată discuția)