avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Completare adeverinta CIC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Completare adeverinta CIC

Buna ziua
cum se va completa adeverinta ref. la veniturile realizate pe ultimele 12 luni, tinand cont ca salariata, care se afla in primul concediu pentru cresterea si ingrijirea copilului, a nascut al doilea copil, contractul fiindu -i inca suspendat pentru primul copil; se vor trece aceleasi date ca in prima adeverinta?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:18, 11 Aprilie 2014
Nu trebuie sa completati adeverinta daca angajata a avut CIM suspendat in cele 12 luni.

Normele de aplicare a OUG nr.111/2010:

ART. 6
... (8) În cazurile prevãzute la art. 2 alin. (5) lit. g) şi h) din ordonanţa de urgenţã, nu este necesar ca persoana îndreptãţitã sã prezinte acte doveditoare privind atestarea acestor situaţii, drepturile respective fiind acordate de agenţiile teritoriale. ...


OUG nr.111/2010:

ART. 2
... (5) Cele 12 luni prevăzute la alin. (1) pot fi constituite integral şi din perioadele în care persoanele s-au aflat în una sau mai multe dintre următoarele situaţii:
... g) au beneficiat de concediu şi indemnizaţie lunară pentru creşterea copilului;
h) au beneficiat de concediu şi indemnizaţie lunară pentru creşterea sau, după caz, pentru îngrijirea copilului cu handicap;....
1. - Daca a nascut al doilea copil in timp ce se afla in CCC1 nu mai are nevoie de alta adeverinta de venituri sau de alt dosar.
- Dupa ce se termina CCC1 intra direct in CCC2.
- Nu va mai beneficia de concediu de maternitate (sarcina si lauzie) pentru al doilea copil.

2. Salariata face o cerere catre angajator prin care solicita prelungirea suspendarii contractului individual de munca (CIM) pentru a intra in CCC2 (ataseza la cerere o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil).

3. - Cu decizia de prelungire a suspendarii CIM si cu o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil se prezinta la primarie si solicita indemnziatie pentru CCC2.
- Indemnizatia pentru CCC2 este aceeasi cu indemnziatia pentru CCC1.

4. - Pe perioada de la nasterea celui de al doilea copil si pana la incetarea CCC1 va primi, pe langa indemnziatia pentru CCC1, inca 600 lei lunar.
- Merge la Primarie cu o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil si face o cerere pentru acesti bani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil + nastere noua Anacrsitina Anacrsitina Buna ziua,va rog sa ma sfatuiti intr-o problema .O salariata cu contract suspendat pentru crestere copil pana la 2 ani,a nascut iar,concediile medicale de ... (vezi toată discuția)
Gravida in concediu crestere copil amandrolina amandrolina Buna ziua,am si eu o nelamurire legata de obtinerea indemnizatiei pentru un al doilea copil atata timp cat sunt inca in concediu de maetrnitate cu primul ... (vezi toată discuția)
Concediu pt.cresterea copilului al doilea sandor57 sandor57 Buna ziua! Am un copil de un an si 10 luni si sunt gravida in luna a IX-a.Ce fel de acte si cand si unde trebuie sa inaintez pentru a beneficia de concediu ... (vezi toată discuția)