avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Neachitare plati curente debitor in reorganizare
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Neachitare plati curente debitor in reorganizare

Buna ziua, debitorul in reorganizare judiciara trebuie sa achite firmele mele o suma de bani reprezentant plata curenta potrivit art. 64 alin 6 Legea 85/2006. De mai bine de o luna trage de timp cu un grafic de plata pe care nu l-a respectat nici 25%. Ce pot face pentru a-l determina sa plateasca? Stiu ca nu il pot actiona cu somatie de plata insa pot formula cerere de intrare in faliment?
Aveti la dispozitie notificarea /informarea adunarii creditorilor, comitetului creditorilor, administratorului judiciar sau sesizarea instantei la urmatorul termen de judecata privind nerespectarea planului (daca celelalte demersuri facute nu au dat rezultat).
art. 64 alin 6 inseamna "Creanţele născute după data deschiderii procedurii, în perioada de observaţie sau în procedura reorganizării judiciare vor fi plătite conform documentelor din care rezultă, nefiind necesară înscrierea la masa credală. Prevederea se aplică în mod corespunzător pentru creanţele născute în procedura de faliment."

cu aceeasi chestiune ma confrunt si eu.

nu am gasit pe nimeni care sa ma lamureasca argumentat.

problema este la art 36. care incepe cu "de la data..." si care se bate cap in cap cu art. 412 din Codul de procedura civila ca zice Art. 412: Suspendarea de drept
(1)Judecarea cauzelor se suspendă de drept:
6.prin deschiderea procedurii insolvenţei, în temeiul unei hotărâri judecătoreşti definitive, dacă debitorul trebuie reprezentat, până la numirea administratorului ori lichidatorului judiciar;


lucrurile sunt atat de amestecate si exprimate greoi, intr-un limbaj greu de priceput.

impresia mea este ca se doresc a fi asa.
Art.64 se refera la creante nascute dupa deschiderea procedurii,
Art.36 se refera la creante nascute inainte de deschiderea procedurii, pe de-o parte.

Pe de alta parte, Art.36 se refera la suspendarea in temeiul unei legi speciale (a insolventei), iar Art.412 se refera la suspendarea in temeiul dreptului comun.

Textele imi par a fi destul de clare, nu vad unde ar fi problema interpretarii.
va rugam trandafir2 sa ne sfatuiti, pe mine si annabela, cum sa facem sa obligam o societate debitoare aflata in reorganizare cu plan de reorganizare aprobat, sa-si plateasca facturile curente.
Opinia mea este cea exprimata in cel de-al 2-lea mesaj al acestui topic:
trandafir2 a scris:
Aveti la dispozitie notificarea /informarea adunarii creditorilor, comitetului creditorilor, administratorului judiciar sau sesizarea instantei la urmatorul termen de judecata privind nerespectarea planului (daca celelalte demersuri facute nu au dat rezultat).


Atata timp cat procedura insolventei se desfasoara sub supravegherea instantei, aceasta este cea care decide in "ultima instanta" (desigur daca demersurile anterioare nu au dat rezultat). Mai mult de atat .. solutii magice nu exista ..daca nu au bani, nu vor plati!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare datorii curente corstef corstef pentru datoriile curente (exceptand creanta din tabel) pe care societatea aflata in reorganizare le are fata de un creditor, se poate intenta actiune de ... (vezi toată discuția)
Deschiderea falimentului? corstef corstef Buna ziua Sunt inscris la masa credala a unei societati cu care am avut un contract de inchiriere. Dupa expirarea contractului, aceasta debitoare a ... (vezi toată discuția)
Titlu executoriu esso esso daca sunt creditor pentru o firma care este in reorganizare si obtin titlu executoriu ce sanse am sa recuperez debitul (vezi toată discuția)