avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imobil cu credit ipotecar, fostul sot figureaza in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imobil cu credit ipotecar, fostul sot figureaza in continuare pe contractul de credit

Buna ziua,

Detin un imobil (cu credit ipotecar), imobilul imi apartine, in urma partajului cu fostul sot, eu platesc la banca in continuare pana la incheierea ipotecii bancare.Problema este ca sotul a ramas in continuare pe contractul bancar, dupa primirea sultei nu a vrut sa se duca la banca sa confirme ca este de acord cu iesirea din contract si nici nu am pe cine sa pun in calitate de coproprietar in locul fostului sot.
Intrebarea este: dupa ce achit creditul ipotecar, ar putea fi o problema ca inca figureaza fostul sot pe contract?Contractul se va incheia la final doar pe numele meu?Care este procedura pentru a fi sigura ca nu vor fi probleme la achitarea creditului ipotecar.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 17:00, 10 Aprilie 2014
Din păcate vă spun că partajarea acelui imobil nu era posibilă fără a fi discutată ieșirea din indiviziune și în contradictoriu cu banca, dacă bunul supus partajării a fost indentificat drept imobilul de care vorbiți.
Partajul a fost efectuat la notar sau in instantă?
Buna ziua!
Va multumesc pentru raspuns.Partajarea a fost stabilita de instanta, instanta mi-a acordat mie casa, eu preluand creditul ipotecar iar fostului sot i-am acordat sulta stabilita in instanta prin act notarial.Problema a ramas la banca, fostul sot nefiind scos din contract desi am adus actele judecatoresti. Banca a mentionat ca tb sa aduc un codebitor,din pacate nu am pe cine sa trec in locul fostului sot, banca oricum nu a fost prea interesata ca el este agatat in continuare in contract,ci doar sa se achite rata.Ar putea fi probleme ulterior dupa ce achit tot creditul?Contractul la final va fi doar pe numele meu?
Buna ziua!Pe dumneavoastra oricum nu ar trebui sa va ingrijoreze faptul ca fostul sot inca mai este trecut in contract ca si codebitor, acest lucru fiind mai mult o problema pentru el, in cazul in care dvs nu mai achitati ratele la banca, deoarece poate fi de asemenea executat silit.In cazul in care va achitati in continuare ratele de credit la timp, nu va fi nicio problema pentru nimeni.
Buna ziua,

Va multumesc foarte mult pentru raspuns!
Eu v-am raspuns de principiu și strict raportat la enunțul speței. Situația juridică poate fi însă alta. În fine discuția se poate prelungi destul de mult fie și datorită imaginației mele precum și necunoașterii situației concrete și juridice.
Ultima modificare: Joi, 10 Aprilie 2014
ContSters318277, utilizator

Alte discuții în legătură

Divorț. poate prelua unul dintre soți ratele la creditul imobiliar făcut în timpul căsătoriei? mariaevelina mariaevelina Buna ziua, Eu si sotul suntem in proces de divort, la ultima infatisare am convenit ca divortul sa fie prin acord. Avem un copil minor de trei ani si un ... (vezi toată discuția)
Executare silita roxxanna roxxanna Stimati domni, Am cateva intrebari legate de urmatoarea situatie: Eu si fostul sot am avut un litigiu pe un imobil (luat prin credit ipotecar si inca ... (vezi toată discuția)
Subiect: partaj apartament cumparat cu credit ipotecar d-r d-r Creditul ipotecar a fost achizitionat doar pe baza veniturilor fostului sot ,el fiind titularul creditului . Ce obligatii are fosta sotie la executarea ... (vezi toată discuția)