avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imobil cu credit ipotecar, fostul sot figureaza in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imobil cu credit ipotecar, fostul sot figureaza in continuare pe contractul de credit

Buna ziua,

Detin un imobil (cu credit ipotecar), imobilul imi apartine, in urma partajului cu fostul sot, eu platesc la banca in continuare pana la incheierea ipotecii bancare.Problema este ca sotul a ramas in continuare pe contractul bancar, dupa primirea sultei nu a vrut sa se duca la banca sa confirme ca este de acord cu iesirea din contract si nici nu am pe cine sa pun in calitate de coproprietar in locul fostului sot.
Intrebarea este: dupa ce achit creditul ipotecar, ar putea fi o problema ca inca figureaza fostul sot pe contract?Contractul se va incheia la final doar pe numele meu?Care este procedura pentru a fi sigura ca nu vor fi probleme la achitarea creditului ipotecar.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 17:00, 10 Aprilie 2014
Eu cred ca e ok, imobilul este doar al dv., sotul avand dezavantajul de a fi fideiusor pentru dv. Nasol pentru el.
Colegul are dreptate in privinta bancii, dar trebuie vazut daca aveati o interdictie de instrainare de vreun fel. Sunt de acord cu el.
Contractul nu va fi pe numele dv., imobilul deja este pe numele dv., titlul dv. de proprietate fiind hotararea de partaj. Daca achitati totul exact si la zi, nu cred sa aveti probleme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divorț. poate prelua unul dintre soți ratele la creditul imobiliar făcut în timpul căsătoriei? mariaevelina mariaevelina Buna ziua, Eu si sotul suntem in proces de divort, la ultima infatisare am convenit ca divortul sa fie prin acord. Avem un copil minor de trei ani si un ... (vezi toată discuția)
Executare silita roxxanna roxxanna Stimati domni, Am cateva intrebari legate de urmatoarea situatie: Eu si fostul sot am avut un litigiu pe un imobil (luat prin credit ipotecar si inca ... (vezi toată discuția)
Subiect: partaj apartament cumparat cu credit ipotecar d-r d-r Creditul ipotecar a fost achizitionat doar pe baza veniturilor fostului sot ,el fiind titularul creditului . Ce obligatii are fosta sotie la executarea ... (vezi toată discuția)