Buna ziua, am obtinut ca urmarea unui accident rutier in care fica mea a fost victima - un certificat medico-legal cu 7zile spitalizare. Intrucat imediat ce l-am obtinut, l-am depus la biroul politiei rutiere . Datorita faptului ca fiica mea acuza dureri la piciorul lovit, medicul de familie a dat trimitere catre sectia de recuperare unde medicul de acolo a internat-o pentru o perioada de 14 zile. Cu biletul de externare am revenit la biroul de medicina-legala , care dupa studierea tuturor actelor de internare a fetitei la sectia de recuperare , a emis un nou certificat medico-legal cu inca 14 zile , ajungandu-se astfel la 23 zile spitalizare din cele doua certficate cumulate . In timp ce fiica mea era internata , am primit din partea parchetului (la 30 zile de la accident) decizia de NUP pentru cel vinovat de accidentul de circulatie . Am depus plangere impotriva NUP dat de procuror impreuna cu cel al doilea certificat emis de IML si a fost redeschis dosarul penal. Vinovatul accidentului atunci cand i se aduce la cunostiinta de redeschiderea dosarului penal , cere expertiza a modului daca ere conform cu leziunile provocare emiterea celui de-al doilea certificat IML . Accidentul s-a produs in luna Ianuarie 2008, in luna februarie s-a dat NUP, in luna martie am depus al plangerea impotriva NUP impreuna cu al doilea certificat IML si in luna august i se aduce la cunostiinata invinuitului de redeschiderea dosarului si acesta in luna septembrie cere expertiza certificatelor IML. Interesant este raportul de expertiza venit dupa 4luni - care in concluzii spune ca nu aprecieaza ca s-ar fi impus efectuarea unui tratament de recuperare si pentru leziunile provocate raman necesare 7-8 zile ingrijiri medicale.
Intrebarea mea este : este legala contestarea celui de al doilea certificat IML si cum pot face obiectiuni si a ma apara de acest raport de expertiza IML avand in vedere ca expertiza s-a facut efectiv dupa 1an de la accident si aprecierea facuta de acesta este cred un abuz .
Va multumesc anticipat !
mai intai sa-i dorim fiicei dvs sa se refaca bine si sa nu mai aiba probleme niciodata.
In ce priveste contestarea certificatului ML de catre partea adversa este dubioasa expertiza efectuata.
Dvs aveti la indemana efectuarea unei contraexpertize pe care va trebui sa o platiti dv care sa constate ca fetita dvs necesita chiar mai mult de 23 de zile de ingrijir medicale . Contraexpertiza sa constate ca in mod subiectiv si imoral expertiza efectuata subestimeaza ingrijirle medicale necesare leziunilor suferite de fiica dvs. Expertiza este din punctul meu de vedere IMORALA. Bafta.
Atunci cand sunt doua expertize medicale contradictorii, se cere avizarea de catre Comisie, si in urma avizarii, se constata care expertiza este valabila.
Avand in vedere ca in certificatul medico legal , initial emis, se precizeaza faptul ca ..."necesita pentru vindecare 7 zile ingrijiri medicale, daca nu intervin complicatii.
Dvs. aceati obligatia sa depuneti cele doua certificate in cursul urmaririi penale.
Pe baza unei expertize directe si nemijlocite a victimei se poate constata numarul real de ingrijiri medicale.
Ar fi foarte bine, in acest dosar sa apelat la serviciile unui aparator, daca asa stau lucrurile cum spuneti dvs.
Cu stima,
Av. Werbic Stefania
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Medicina legala
Nicu I.
Cum se poate contesta un raport medico-legal, avand in vedere faptul ca medicul legist desi avea in fata toate actele medicale, in care se preciza perioada de ... (vezi toată discuția)