avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Schimbare impozit locuinta
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Schimbare impozit locuinta

in urma cu ceva ani am avut o autorizatie de demolare/renovare a casei unde locuiesc. Asta iarna am avut surpriza sa mi se comunice ca in urma acelei autorizatii mi s-a schimbat valoarea impozitului pe locuinta prin cresterea valorii.

aceasta e ca urmare a schimbarii anului constructiei din 1930 in 2008 si astfel nu mai beneficiez de aceea reducere de 20% cat au locuintele vechi.

Pe autorizatie au fost trecute urmatoarele cerinte:
- demolare garaj si constructie copertina
- schimbare gard
- izolarea locuintei cu polistiren.

Pentru ultima activitatea m-a trecut pe baza codului fiscal articol 151 aliniat 8^1 unde spune la un moment dat "creşterea performanţei energetice şi a calităţii arhitectural-ambientale şi funcţionale a clădirii."

ce sfaturi puteti sa imi dati pentru aceasta situatie?

Alte discuții în legătură

Declaratie impunere pt. primarie Benedek_Judit Benedek_Judit Imobilul in care locuiesc este format din 66 mp, construiti din lemn prin anii1940 la care s-au mai adaugat 56 mp, construiti din caramida in 1977. Pana acuma ... (vezi toată discuția)
Montaj gratii la balconul unui parter Bogdan_86 Bogdan_86 In ce conditii un locatar isi poate monta gratii la parter? Respectivul apartament a fost recent pradat de hoti, iar proprietarul, pentru a se asigura, si-a ... (vezi toată discuția)
Izolare placa peste garaje bloc ChRam ChRam Buna ziua. Stam la parterul unui bloc si vrem sa izolam pe banii nostri, placa dintre demisol si parter. Mentionam ca sub apartamentul nostru se afla 3 garaje ... (vezi toată discuția)