avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... izolare placa peste garaje bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

izolare placa peste garaje bloc

Buna ziua. Stam la parterul unui bloc si vrem sa izolam pe banii nostri, placa dintre demisol si parter. Mentionam ca sub apartamentul nostru se afla 3 garaje cu proprietari diferiti. Acestia sunt obligati sau nu, sa-mi asigure accesul in garaj pt a putea izola placa? Nu avem asociatie de locatari
Cel mai recent răspuns: croc1 , utilizator 00:44, 13 Februarie 2018
dar cu cei trei ati vorbit? ...
Nu toti sunt de acord. Se poate face ceva?
ORDIN nr. 2641 din 4 aprilie 2017 privind modificarea şi completarea reglementării tehnice
"Metodologie de calcul al performanţei energetice a clădirilor", aprobată prin Ordinul
ministrului transporturilor, construcţiilor şi turismului nr. 157/2007 stabileste ca R'min este 2,90[m2K/W] la Planşee peste subsoluri neîncălzite şi pivniţe. Asta inseamna un strat de 10 cm de polistiren la itradosul planseului si de jur imprejur pe peretii perimetriali exteriori ai garajului, un brau de maxim 50 cm inaltime sub tavan.

Pe site-ul MDRAP gasiti toate Normativele-sunt sute si suficiente numai ca nimeni nu vrea sa le cunoasca, cu atat mai mult sa le aplice.

Pierderile de caldura de la sursa catre garaje este de circa 6%/mp/andeincalzire daca garajul nu este incalzit din sursa propire. Sursa de caldura spre garaj este prin conductie/radiatie/chiarsiconvectie sursa din locuinta de la parter.

Schimburile de caldura necontrolate (inchidere/deschidere usi garaj) și pierderile prin elementele de inchidere (usi, pereti,podea ) ale garajului sunt semnificative pentru stabilirea temperaturii interioare in garaj Tu.
Tu este temperatura care influenteaza consumul de caldura in locuinta de la parter a carei sursa trebuie sa depuna un efort dublu = sa incalzasca volumul din garaj suficient pentru ca in locuinta de la perter sa nu fie perceputa senzatia de rece dinspre podea.

Pe de alta parte izolarea planseului la intrados in garaj reduce semnificativ temperatura in garaj.

Deci credeti ca proprietarul de garaj ar trebui sa profite de caldura celui de la parter fara sa plateasca?

sau

Proprietarul de la parter ar trebui sa se milogeasca, sa mituiasca cumva proprietarul garajului pentru a-i permite accesul sa izoleze intradosul pentru a avea si el caldura necesara in locuinta?

Un raspuns ,,pe romaneste,, astept cu curioziteste :)
Ultima modificare: Marți, 13 Februarie 2018
croc1, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mi se reduce înãþimea garajului din cauza anvelopãrii termice seduardg@yahoo.co.uk seduardg@yahoo.co.uk Vă rog să mă consiliaţi în următoarea problemă: Sunt proprietarul unui garaj situat nivelul solului la parterul unui bloc Garaj+Parter+4. Prin ... (vezi toată discuția)
Rolul asociatiei de proprietari intr-o problema legata de incalzirea termica intr-un apartament vecin George.daraban George.daraban Buna, sunt proprietarul unui apartament la etajul 1 intr-un bloc de locuinte nou, achizitionat in anul 2015. La momentul achizitiei la parterul blocului se ... (vezi toată discuția)
Neincalzire spatiu de sub apartament adimutu77 adimutu77 Locuiesc la etajul 1 al unui bloc iar sub apartamentul meu este un spatiu comercial care nu a mai fost folosit de foarte mult timp si care pe timp de iarna nu ... (vezi toată discuția)