avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare anticipat partiala versus asociat societate ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare anticipat partiala versus asociat societate comerciala

Este vreo contradictie sau incalcare a legii intre statutul de asociat al unui srl si cel de pensionat anticipat partial, daca nu se iau dividende pe perioada pana la pensionarea la limita de varsta? Asociatul poate primi de la societate sumele avansate acesteia ca si creditare?
Cel mai recent răspuns: Elis Ismail , Contabil 09:10, 11 Aprilie 2014
Beneficiarii unei pensii anticipate sau a unei pensii anticipate partiale nu se regasesc in categoria celor despre care se afirma expres ca pot cumula pensia cu salariul. Exista, totusi, cateva situatii in care pensia anticipata sau anticipata partiala se poate cumula cu alte venituri.
Puteti afla din urmatorul articol care sunt acestea.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...

Asta citisem, dar daca nu se iau dividende, pot considera ca nu exista venit de natura profesionala? Restituirea de creditare este venit cuprins in categoria ce trebuie sa fie mai putin de 4 salarii medii pe economie? Multumesc pentru promptitudine.
Buna ziua!
Restituirea sumelor creditare nu sunt considerate venit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia anticipata si posibilitatea de a lucra legal dana-beatrice dana-beatrice Am urmatoarea situatie: Eu si sotul meu avem o firma la care suntem asociati. Eu lucrez in firma cu contract de munca si intentionez sa cer pensie anticipata ... (vezi toată discuția)
Lucrul cu contract de mandat gabi55iasi gabi55iasi Sunt pensionata anticipat, pot lucra cu CONTRACT DE MANDAT ? (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partial vs. contract de munca cristianba cristianba Buna ziua, O persoana pansionata \"anticipat partial\" poate sa fie angajata cu contact de munca? Daca raspunsul este afirmativ, exista si conditii ... (vezi toată discuția)