avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Informatii mediere
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Informatii mediere

una ziua,

Am si eu niste nelamuriri referitoare la mediere. Am o neintelegere cu o firma de constructii (referitoare la vicii ascunse apartament). Am initiat procedura de mediere, administratorul firmei a venit la mediere, s-au semnat toate actele necesare, nu s-a ajuns la o intelegere, s-a semnat procesul verbal, insa in toate actele administratorul firmei doar a semnat, nu a pus si stampila, pt ca nu o avea. este valabil procesul verbal (si restul actelor)? adica este valabil in fata instantei de judecata? pt ca, avand in vedere esuarea medierii asta urmeaza sa fac.
La sedinta de mediere a participat din partea firmei doar administratorul, in timp ce eu am fost insotita de un prieten. In toate actele am fost trecuta doar eu (eu singura sunt partea implicata), nu si prietenul meu, care nu a semnat niciun act. Intrebarea mea este daca era obligatoriu sa fie trecut si el si sa semneze, sau numai la cererea expresa a celeilalte parti, care nu si-a exprimat o asemenea dorinta?
Intr-un final, as dori sa stiu, daca ma poate lamuri cineva, daca procesul verbal de esuare a medierii semnat in conditiile de mai sus este valabil in instanta? adica pt a dovedi ca s-a incercat medierea in conditiile legii si ma pot adresa instantei de judecata.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: AlinaBadea08 , utilizator 13:09, 14 Aprilie 2014
"Prietenul" care v-a insotit, era avocat? In ce calitate v-a insotit ?

Daca era avocat, atunci si avea si o imputernicire avocatiala in acest sens, atunci ar fi trebuit mentionata si prezenta si calitatea lui in procesul verbal incheiat de mediator.

Daca v-a insotit numai in calitate de prieten, atunci el nu este parte nici in procesul de mediere si nici in procesele ce vor urma ulterior, mai mult prezenta lui la instanta va fi acceptata doar ca un simplu spectator la sedinta de judecata, care este publica.

In ceea ce priveste existenta stampilei reprezentantului firmei, pe procesul-verbal incheiat, opinia mea este ca acesta este un aspect interpretabil. Dar consider ca esential esta ca alaturat procesului-verbal incheiat va existe si o dovada a faptului ca administratorul firmei a fost imputernicit pentru a participa la informarea despre mediere si sa semneze orice act in acest sens.

Mediatorul care a intocmit actele era obligat sa verifice identitatea partilor si calitatea lor precum si imputernicirile/delegatiile aferente.

Tot la fel, in baza verificarilor efectuate, mediatorul putea face o mentiune in procesul-verbal intocmit, referitor la lipsa stampilei firmei si motivul pentru care aceasta stampila nu este aplicata pe procesul-verbal incheiat.
Buna ziua. Avand in vedere ca medierea a fost extra-judiciara, deci nu s-a desfasurat in conditiile existentei unui dosar in instanta, acum cand depuneti cererea de chemare in judecata nu trebuie decat sa atasati certificatul de informare semnat de ambele parti (si stampilat de administratorul firmei). Obligativitatea depunerii procesului-verbal de inchidere a medierii (si a acordului de mediere daca exista) este doar cand obiectul medierii este si obiectul unui dosar in instanta, ceea ce nu este cazul dvs.
Insotitorul meu era doar un prieten si atat, nu era avocat. In ceea ce priveste existenta unei imputerniciri, nu a avut asa ceva. Nici eu, nici mediatorul nu am solicitat asa ceva, deoarece eu il cunosteam si stiam ca dumnealui este, intr-adevar, administratorul firmei. In acte s- au trecut datele din CI, precum si datele firmei si a precizat ca participa la tot in calitate de administrator al firmei.
In cazul in care ma adresez instantei de judecata cu acest proces verbal de esuare a medierii, ce se poate intampla? mi se poate refuza cererea pe motivul nulitatii procesului verbal de la mediator? sau, in cazul in care nu mi se refuza cererea, ci se admite, pot fi atacata ulterior pe motivul acestui proces verbal? adica poate fi acuzat ulterior un viciu de procedura, daca el nu a fost constatat la inceput de catre instanta?
Cum am spus in primul mesaj, nu va adresati instantei cu procesul-verbal de inchidere a medierii, ci cu certificatul de informare.
din pacate, nici certificatul de informare nu este stampilat, ci doar semnat de catre adm firmei. credeti ca ar trebui sa ma adresez din nou unui mediator, pentru a obtine un certificat de informare si stampilat?

Alte discuții în legătură

Mediere recomandata de instanta - pasi de urmat Luoana Mihaela Luoana Mihaela Societatea noastra s-a format prin divizare in urma procesului de privatizare . Astfel , s-a incheiat un protocol de divizare si doresc ca terenurile care sunt ... (vezi toată discuția)
Model pv de neacceptare amedierii Irina S. Irina S. Va rog, am nevoie de un PV de neacceptare a medierii. Multumesc. (vezi toată discuția)
Invitatie la mediere Maria021985 Maria021985 Buna ziua, am primit ieri o invitatie la mediere( mai bine zis a primit sefu). Mediere este pe firma X. eu lucrez la firma Y. la mediere s-ar putea sa nu ... (vezi toată discuția)