avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Pot reincepe un nou proces?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Pot reincepe un nou proces?

Pot reincepe un nou proces impotriva unei institutii odata ce primul a fost anulat pe motiv ca nu as fi semnat niste copii pentru a fi in conformitate cu originalul. La reexaminare s-a invocat faptul ca trebuia sa stiu ca acele copii trebuiau semnate. Pot reincepe un nou proces pe baza acelorasi legi, stiind acum cum sa procedez corect cu semnarea copiilor?X-(
Da, puteti, pentru ca nu s-a judecat fondul.
Da.:)
Art. 430 C.p.civ. Autoritatea de lucru judecat
(1) Hotărârea judecătorească ce soluţionează, în tot sau în parte, fondul procesului sau statuează asupra unei excepţii procesuale ori asupra oricărui alt incident are, de la pronunţare, autoritate de lucru judecat cu privire la chestiunea tranşată.
(2) Autoritatea de lucru judecat priveşte dispozitivul, precum şi considerentele pe care acesta se sprijină, inclusiv cele prin care s-a rezolvat o chestiune litigioasă.

Mi-e greu să cred că va anulat cererea pe motiv că nu ați conformat cu originalul.

Eu am auzit de situatii de anulare a cererii de chemare in judecata pe motiv ca nu s-au certificat copiile pentru conformitate cu originalul.
nu inteleg de ce nu ati semnat copiile acelor acte in fata instantei de judecata ?!
personal consider ca nu poate fi vorba de autoritate de lucru judecat, in speta de fata ..

Alte discuții în legătură

Pot formula o nouã cerere de reexaminare? popescumierleanu popescumierleanu Am depus un dosar de succesiune in mai 2013 si pana acum nu reusesc sa trec de civil administrativ desi mi-am indeplinit toate obligatiile cerute in ... (vezi toată discuția)
Incredibil- anulare cerere Norynor Norynor Parca traiesc un vis urat. Anul trecut am dat in judecata un minister pe motiv de contencios administrativ si fiscal. S-a dispus anularea judecatii pe motiv ... (vezi toată discuția)
Comunicare incheierii ili47 ili47 Buna ziua,prietena mea a depus cerere pt, ajutor public judiciar , la data de 27.sept 2016 pe portal apare respinsa cu drept de reexaminare , Cand primeste ... (vezi toată discuția)