avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Fire (telefon, tv, internet) în spaþiul aerian al ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Fire (telefon, tv, internet) în spaþiul aerian al proprietatii mele

Buna ziua! Ma confrunt cu o problema si anume am un teren unde urmeaza sa construiesc in curand o casa (am autorizatie de constructie si tot ce-mi trebuie din punct de vedere legal) dar m-am trezit ca pe deasupra terenului sunt niste fire care traverseza terenul in diagonala sunt fire tv si probabil de telefonie sau internet care pleaca de pe un stalp si ajung la vecin.Intrebarea este daca au voie sa traga firele astfel si care este calea legala prin care-i acestea sa ocoleasca terenul,proprietatea mea si in cazul in care nu o fac daca am voie sa le tai.Firele sunt undeva la inaltimea de 4 metrii si la un moment dat ridicand casa o sa trec de inaltimea la care se afla.

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.


Nu v-as recomanda sa le taiati.
Nu pot afecta proprietatea dvs. in acest fel.
Ar trebui sa ii notifcati sa isi schimbe traseul cablurilor. In ipoteza in care nu o fac nu puteti decat sa ii dati in judecata si sa solicitati instantei sa ii oblige pe ei sa le schimbe traseul sau sa va autorizeze pe dvs. sa le deconectati.
Va sugerez sa intrebati vecinii ale cui sunt cablurile si sa ii notificati asa cum spuneam mai sus.
Pe de alta aprte ... e dificil sa imi inchipui cum sa "va treziti" cu aceste cabluri prin curte. Probabil ca sunt acolo de ceva vreme.
Traverseaza terenul in diagonala si dupa paste incep constructia casei si ridicandu-se casa si fara sa vreau nu am cum sa nu le inlatur pentru ca viitoarea casa se afla sub fire.E foarte simplu sa te trezesti ca-ti traverseaza proprietatea daca exista niste diletanti care trag fire si nu tin cont de proprietate care este si ingradita.Firele sunt ale lor pentru ca prinderea dupa traversare se face pe casa unuia dintre ei.Pai dumneavoastra-mi propuneti sa-i dau in judecata ? Pai eu am timp sa stau cu casa si sa n-o construiesc pana decide judecatorul x dupa luni sau ani?Am sa-i instiintez si am sa-i rog frumos sa sune la firma care le-a tras firele sa le mute daca nu din greseala am sa le agat cu un utilaj.Ghinionul lor.


Are dreptate colegul. Daca taiati firele acelea puteti fi cercetat pentru distrugere si veti fi pasibil de repararea daunelor suferite si platite de proprietarii cablurilor propriilor client paguniti, la care se poate adauga si o eventuala amenda penala sau , mai rau, chia pedeapsa inchisorii. Mai bine trimiteti notificari celor de la cablu TV, telefonie sa isi devieze traseul de pe zona propietatii dvs. limitrofa celei in care construiti casa....sunt consvins ca veti gasi intelegere, iar in caz contrar puteti sa apelati la un mediator....success!
Ipotetica acuzatie de distrugere este cel putin hilara din punctul meu de vedere. Probabil ca doar in Romania poti fi acuzat de distrugere in cazul in care iti faci curat pe proprietatea ta.

Daca unuia dintre dumneavoastra i se instaleaza printr-un colt al balconului o teava din PVC, ati fi de acord cu acest lucru ?

Omul vrea sa isi faca acolo o casa iar firele il incomodeaza, plus ca nu el a autorizat instalarea lor. Deci urmeaza sa intre in procese care vor intarzia constructia cu cel putin un an. Buna treaba.....
foarte tare...
Dar aia cand au intins firele peste proprietatea lui ca sa faca economie la cabluri, stalpi, multiplicatoare de semnal nu i-au adus un prejudiciu?
Ultima modificare: Marți, 15 Aprilie 2014
DinuX, utilizator

Alte discuții în legătură

Servitute la stalpii renel? lg. nr.154/2012 - retele de comunicatii Balaurul Balaurul Buna ziua, In [b]1992[/b], undeva la ţară, mi s-a retrocedat un [b]teren intravilan, pe a carui latura [/b](de aprox. 140 m) era/[b]este reteaua de 220 ... (vezi toată discuția)
Suspendare sau inchisoare! ContSters140065 ContSters140065 Buna ziua! Am o intrebare conform art. 217 dn cod penal, care se refera la distrugerea, cu pedeapsa intre o luna si 3 ori amenda. Mentionez ca am fost dat in ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere romtelecom tmihai2006 tmihai2006 Buna ziua! Prin certificatul de urbanism am acceptat ca pe terenul meu sa intervina personalul Romtelecom, iar lucrarile de sapaturi ale constructorilor mei ... (vezi toată discuția)