avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... contract inchiriere Romtelecom
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

contract inchiriere Romtelecom

Buna ziua!
Prin certificatul de urbanism am acceptat ca pe terenul meu sa intervina personalul Romtelecom, iar lucrarile de sapaturi ale constructorilor mei sa se execute manual, fara sa " distrug reteaua de telefonie instalata".Ulterior, "Dorel" facand parte inerent :angry:din echipa de constructori care au edificat o casa parter si etaj a distrus exact un cablu de romtelecom care trecea pe sub terenul meu (al carui unic proprietar sunt) lasand fara telefonie fixa jumatate din oras pentru 24 ore.S-a excavat o gaura cu dimensiuni uriase langa casa mea si s-a "remediat" problema fara sa fiu tras la raspundere (desi recunosc ca puteam fi tras, mai exact societatea de constructii a lui Dorel).Urmare a acestui incident am observat ca cele 4 cabluri de care eram sfatuit de reprezentantii Romtelecom sa nu ma ating, erau 24 de fibre optice si trunchiuri de telefonie plus cabluri electrice pe adancime foarte mare, situata pe lungimea terenului aflat in posesie.
In timp jumatate din constructie a inceput sa se fisureze in zona gaurii,plus celelalte surpari , apa reziduala , etc.ce as putea face? mai ales ca prin legea Legea nr. 154/2012 se reglementeaza conditiile in care operatorii de comunicatii electronice au acces pe proprietatea privata sunt obligat sa inchei un contract de acces, etc cu Romtelecom?:-/
Cel mai recent răspuns: gicsyyy , utilizator 15:07, 26 Februarie 2015
Notificati Romtelecom sa va remedieze pagubele provocate imobilului proprietatea dvs, daca nu se rezolva amiabil va puteti adresa instantei de judecata, chiar legea la care ati facut referire impune limitari, astfel Romtelecomul are un drept de servitute insa trebuie exercitat astfel incat sa nu aduca atingere linistitei dvs posesii.
nu trebuia sa le dai voie la acces fara contract , daca iti face contract da-ne de veste, si eu am un teren cu fibra optica, eu le-am solicitat sa incheiem contract dar nu au raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fibra optica romtelecom pe teren proprietate privata stanceni stanceni Buna seara As dori sa stiu daca exista o posibilitate de a beneficia de o plata pt faptul ca fibra optica trece pe terenul meu. Exista in romania ceva ... (vezi toată discuția)
Drumul de servitute oanabandreea oanabandreea As dori sa stiu cat mai multe despre drumul de servitute. Problema este in felul urmator: am sapat o gropa(40 cm adancime) de traversare a unei fibre optice ... (vezi toată discuția)
Firmele de cablutv ContSters122354 ContSters122354 firmele de cablu tv, de internet sau de alta natura care utilizeaza proprietatea comuna dintr-un bloc trebuie sa incheie un contract si sa plateasca chirie ... (vezi toată discuția)