avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 283 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... fibra optica romtelecom pe teren proprietate privata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

fibra optica romtelecom pe teren proprietate privata

Buna seara

As dori sa stiu daca exista o posibilitate de a beneficia de o plata pt faptul ca fibra optica trece pe terenul meu. Exista in romania ceva prevederi legale in acest sens?

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Alexandru Bogdan , Avocat 23:06, 14 Octombrie 2010
De regula,operatorul national de telefonie,negociaza contract de inchiriere
De data asta nu e o regula. Cand am cumparat terenul fibra optica era deja , insa din cauta unor neintelegeri cu cei de la Romtelecom m-am gandit si la varianta aceasta. Va rog sa-mi spuneti daca exista prevederi legale in acest sens, sau daca exista practica judiciara in acest sens.

Multumesc anticipat
Buna seara! In mod corect ar trebui sa primiti o chirie sau o despagubire intrucat va limiteaza atributele dreptului de proprietate. Dvs. aveti restrictii la construire pe acest teren, la efectuarea de sapaturi sau alte lucrari. Conform art 480 C.civ. proprietateaa este dreptul pe care il aveti de a dispune in mod exclusiv si absolut de un bun. De asemenea in art. 44 din Constitutie proprietatea este ocrotita si garantata. Va recomand sa faceti o notificare catre Romtelecom si sa le solicitati sa incheie un contract de inchiriere. Daca nu veti cadea de acord adresati-va instantei si veti primi o despagubire. Mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Magistrala de fibră optică pe proprietatea mea – ce pot face? ... GIONIII GIONIII Magistrala de fibră optică pe proprietatea mea – ce pot face? Bună ziua, Am descoperit că magistrala de fibră optică Suceava-Fălticeni a fost ... (vezi toată discuția)
Despagubiri pentru imposibilitatea de a construi pe un teren intravilan din cauza subtraversarii acestuia de catre o conducta magistrala de petrol de interes national Alexandru Bogdan Alexandru Bogdan Buna seara. Ma ocup de un dosar ce are ca obiect despagubire pentru imposibilitatea valorificarii la pretul de piată a unui teren intravilan ca urmare a ... (vezi toată discuția)
Echipamente teava gaz pe teren fara acord proprietar Luminita Plesca Luminita Plesca Buna ziua, Tatal meu are un teren pe care, in 1995 la primirea titlului de proprietate, era o teava de gaze naturale. De atunci romgaz (sau cum s-o mai numi ... (vezi toată discuția)