As dori sa stiu daca exista o posibilitate de a beneficia de o plata pt faptul ca fibra optica trece pe terenul meu. Exista in romania ceva prevederi legale in acest sens?
De data asta nu e o regula. Cand am cumparat terenul fibra optica era deja , insa din cauta unor neintelegeri cu cei de la Romtelecom m-am gandit si la varianta aceasta. Va rog sa-mi spuneti daca exista prevederi legale in acest sens, sau daca exista practica judiciara in acest sens.
Buna seara! In mod corect ar trebui sa primiti o chirie sau o despagubire intrucat va limiteaza atributele dreptului de proprietate. Dvs. aveti restrictii la construire pe acest teren, la efectuarea de sapaturi sau alte lucrari. Conform art 480 C.civ. proprietateaa este dreptul pe care il aveti de a dispune in mod exclusiv si absolut de un bun. De asemenea in art. 44 din Constitutie proprietatea este ocrotita si garantata. Va recomand sa faceti o notificare catre Romtelecom si sa le solicitati sa incheie un contract de inchiriere. Daca nu veti cadea de acord adresati-va instantei si veti primi o despagubire. Mult succes!