avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... despagubiri pentru imposibilitatea de a construi pe un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

despagubiri pentru imposibilitatea de a construi pe un teren intravilan din cauza subtraversarii acestuia de catre o conducta magistrala de petrol de interes national

Buna seara. Ma ocup de un dosar ce are ca obiect despagubire pentru imposibilitatea valorificarii la pretul de piată a unui teren intravilan ca urmare a subtraversării acestuia de către o conductă de petrol. Fac apel la colegii avocati care au avut speţe similare să-mi spună cum au decurs procesele. De asemenea ma intereseaza practica favorabilă proprietarilor de terenuri. Multumesc !
Cel mai recent răspuns: mars_on_line , utilizator 19:05, 11 Noiembrie 2009
are vreo importanţă ? Dreptul de proprietate este absolut şi poti dispune de el asa cum iti doreşti.Orice atingere adusă dreptului de proprietate îi produce un prejudiciu proprietarului şi trebuie să fie reparat. Vezi 998,999 şi urm. C.civ. Alte texte de lege aplicabile sunt art. 44 din Constituţie, art.480 C.civ. şi art. 1 din Protocolul adiţional CEDO. Sper că va-am lămurit dilema.
Se vede ca aveti un interes de apărat, dar interesul dvs. este contrar legislatiei în domeniul proprietatii. Nu ati reusit sa ma convingeti cu argumentele dvs. la fel cum nu veţi reuşi să convingeţi nici unul din proprietarii terenurilor pe care se desfăşoară activităţi de interes national. Nu o sa mai dureze mult până cand instanţele nu vor mai împărtaşi argumente ca ale dvs. şi asta pt. ca in curand Statul Roman va fi obligat de CEDO să acorde despăgubiri imense pentru încălcarea dreptului de proprietate. Practica instantelor deja a început să nu mai accepte argumente ca al dvs. şi peste cativa ani va deveni unitara practica in sensul ca vor fi despagubiti proprietarii. Cu siguranţă vor mai urma şi nişte modificari legislative cu privire la legiile care reglementează servicii de interes national. Daca nu am reusit sa va conving timpul o sa va convinga. Si apropo, ar fi bine sa luati in seama sfatul unui avocat.
Imi pare rau ca dvs. consideraţi ca sunt lozinci niste probleme de drept. V-am indicat şi nişte texte de lege, asta dacă aţi citit cu atentie mesajele mele. Argumente sunt destule, numai sa vreţi sa le vedeţi. Vă rog să vă uitaţi pe mesajele anterioare ca sa vedeţi cine vine cu lozinci şi cine are argumente. Dacă doriţi să discutăm această problemă de drept vă aştept cu argumente. Până acum aţi facut doar afirmaţii. Vă rog sa argumentaţi opinia dvs. Dacă veţi continua să aveţi acelaşi gen de răspunsuri nu veţi mai primi nici un răspuns din partea mea. Pe mine mă interesează sa avem o discutie juridica, pe texte de lege, jurisprudenta şi interpretari profesioniste. Sper ca m-aţi inteles macar de data aceasta.
interesant , chiar asa ,argumentele lipsesc :wassat:...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sa-i determin pe cei de la sc cez sa sa-si ia un stalp de pe proprietatea mea!? alex9691 alex9691 Am cumpatar un teren acum doi ani undeva la munte....in mijlocul lui este un stalp al CEZ si pe toata lungimea terenului trece o retea de medie tensiune adica ... (vezi toată discuția)
Despagubiri pentru imposibilitatea de a construi pe un teren intravilan din cauza subtraversarii acestuia de catre o conducta magistrala de petrol de interes national Alexandru Bogdan Alexandru Bogdan Buna seara. Ma ocup de un dosar ce are ca obiect despagubire pentru imposibilitatea valorificarii la pretul de piată a unui teren intravilan ca urmare a ... (vezi toată discuția)
Fond funciar. proces castigat Marathon009 Marathon009 Am reusit sa castig un proces cu anulare partiala titlu prop. in care erau terenurile A, B si C. A,B intravilan si C extravilan. Eu am castigat A si B, iar in ... (vezi toată discuția)