avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... FOND FUNCIAR. PROCES CASTIGAT
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

FOND FUNCIAR. PROCES CASTIGAT

Am reusit sa castig un proces cu anulare partiala titlu prop. in care erau terenurile A, B si C. A,B intravilan si C extravilan. Eu am castigat A si B, iar in hot. jud. se mentioneaza ca admite recursul cu privire la A si B ( ceea ce cerusem). C nu m-a interesat si nici nu am cerut nimic in cererea de recurs.
Ma intereseaza acum, dupa ce am vazut la condica ca am castigat procesul, ce urmeaza sa fac sa intru in posesia terenului ? Care este procedura imediat urmatoare ? ( redactarea hot, si ce fac cu hotararea), Ce se intampla cu vechiul titlu ? Ma duc la Primaria din sat ? care este procedura...sau macar un text de lege.
As vrea sa intru in posesia terenului cu titlu valabil de prop. pt ca e singurul bun de pe urma parintilor mei. Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 17:32, 8 Februarie 2010
cu hotararea judecatoreasca , definitiva si irevocabila sa va prezentati la OCPI.
veti plati niste taxe .
Pai da...ma duc la cadastru cu hotararea definitiva si irevocabila....ma inscriu ca unic proprietar asupra terenului....si titlul vechi pe care l-am anunlat doar jumatate ? ce se intampla cu el ? nu notific comisia ? eu am solicitat nulitatea absoluta partiala a titlului X......instanta mi-a admis nulitatea partiala cu privire la parcela A si B- intravilan.....si mai e C extravilan.....aici ma interesa....multumesc frumos !
Trebuie sa anuntati si comisia locala cu privire la acea hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila!
Hotararea judecatoreasca reprezinta dreptul de proprietate pentru terenurile castigate de fiecare proprietar. Cu ajutorul ei veti faca cadastrul si veti intabula terenul dvs. Cat despre restul, trebuie sa prezentati hotararea la registrul agricol si la serviciul de taxe si impozite al primariei, unde se vor face inscrierile corecte (se va scadea din rolul fostului proprietar suprafata atribuita dvs.). In mod normal, vechiul TP trebuia retinut de instanta, intrucat acum dreptul de proprietate se dovedeste cu hotararea judecatoreasca... Chiar daca nu este cazul, titularul vechiului TP il poate folosi doar pentru intinderea dreptului sau de proprietate, intrucat atat la OCPI, cat si la fisc, vor figura cotele reale ale dreptului de proprietate al fiecaruia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Terenuri obtinute prin hotararea judecatoreasca in 2002 - intabularea se poate face in baza hotararii? andreeakristina andreeakristina buna ziua, in 2002 am obtinut printr-o hotarare judecatoreasca (m-am judecat cu mostenitorii defunctului deoarece aveam un contract de vanzare cumparare cu ... (vezi toată discuția)
Necesita rectificare carte funciara ori a titlului de proprietar? VicGeo VicGeo In urma decesului tatalui, am constatat ca actul de proprietare pentru casa si gradina a fost emis de primarie pe numele mostenitorilor bunicii, desi exista o ... (vezi toată discuția)
Rectificare titlu de proprietate valery valery Am primit un titlu de prorprietate in care terenul apare in extravilan, insa eu stiu si asa apare si in cartile funciare ca terenul fiind in intravilan. Cum ... (vezi toată discuția)