avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Terenuri obtinute prin hotararea judecatoreasca in ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Terenuri obtinute prin hotararea judecatoreasca in 2002 - intabularea se poate face in baza hotararii?

buna ziua,
in 2002 am obtinut printr-o hotarare judecatoreasca (m-am judecat cu mostenitorii defunctului deoarece aveam un contract de vanzare cumparare cu defunctul, dar acesta a murit in ziua in care trebuia autentificat) 3 terenuri extravilane si o casa si un teren intravilan. casa si terenul intravilan le-am intabulat, dar cele 3 extravilane nu.
intrebarea mea este ce procedura trebuie sa urmez pentru a intabula cele 3 terenuri extravilane? e suficient sa merg la Oficiul de cadastru cu hotararea judecatoreasca?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 04:25, 30 Aprilie 2012
Art 47 pct 6 din L nr 7/1996 republicata
Intabularea sau inscrierea provizorie ,poate fi ceruta de orice persoana care,potrivit inscrisului original,hotararii judecatoresti sau hotararii autoritatii administrative urmeaza sa stramute,sa constituie ,sa modifice,sa dobandeasca sau sa stinga un drept tabular

Solicitati la OCPI notarea in evidente a hotararii judecatoresti
si dupa aceasta notare pot cere direct intabularea?
andreeakristina a scris:

si dupa aceasta notare pot cere direct intabularea?

Hotararea judecatoreasca =(egal) titlu de proprietate. Cine va poate opri a intabula acest drept real. Luati legatura cu un expert autorizat o.c.p.i!:thumbup:
Hotărârea judecătorească definitivă trebuie să specifice f. clar care sunt dimensiunile terenurilor respective, cu cine se învecinează , deci pentru a se putea face întabularea , obiectul oricârei întabulări este o suprafaţă clar identificată, determinată. Dacă aveţi specificat în hotărârea judecătorească doar că aţi câştigat cele 3 terenuri, fără o documentaţie cadastrală avizată de OCPI şi aflată şi specificată ca atare în hotărâre, nu veţi putea întabula .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare / carte funciara - imobilele mostenite trebuie intabulate? magda1612 magda1612 Buna seara,vin aici cu rugamintea de a ma elucida intr-o problema: tatal meu a mostenit de pe urma surorii sale doua terenuri (in intravilan si extravilan).Nu ... (vezi toată discuția)
Teren retrocedat, probleme grave cu inregistrarea in planul cadastral doriananicolae doriananicolae Vă adresez rugămintea să mă ajutaţi cu un sfat la următoarea problemă. Deţin o suprafata de teren obţinută prin Legea 18/1991, pentru care mi s-a ... (vezi toată discuția)
Ajutor descifrare acte teren alexandrer alexandrer Buna seara! Voiam sa cumparam un teren, am fost, am vazut si ne-am pus de acord. In seara aceasta am primit de la notar o varianta a promisiunii bilaterale ... (vezi toată discuția)