Buna seara,vin aici cu rugamintea de a ma elucida intr-o problema: tatal meu a mostenit de pe urma surorii sale doua terenuri (in intravilan si extravilan).Nu stim sigur daca sunt intabulate si daca au carte funciara insa, in cazul in care ar fi , as vrea sa stiu daca tatal meu trebuie sa faca intabularea si inscrierea in cartea funciara pe numele lui...In eventualitatea ca va dori vreodata sa vanda acele terenuri...Sper sa ma fi facut inteleasa, multumiri pt ajutor .
În momentul când s-a dezbătut moştenirea, notarul a făcut nişte verificări, respectiv actele de proprietate. ale defunctului. La OCPI, Biroul local de care aparţineţi, faceţi o cerere de verificare a existenţei întabulării respectivelor terenuri şi apoi, solicitaţi extrase de C.F.
Daca s-a facut succesiunea si aveti cadastru intocmit pe cele doua terenuri, intabularea s-a facut odata cu primirea certificatului de mostenitor,
Daca nu aveti cadastru, faceti cadastrul si cu certificatul de mostenitor, solicitati intabularea.
Acest lucru este obligatoriu pentru...viitor.
Puteti verifica daca exista intabularea pe numele defunctului sau al tatalui facand o cerere la OCPI din raza de domiciliu a defunctului.
Atenţie, pentru întabulare va trebui să aibă , pe lângă certificat de moştenitor şi actele de proprietate care să ateste că sora lui a avut în patrimoniul ei ceeace a moştenit tatăl.