avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Intabulare / carte funciara - imobilele mostenite ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Intabulare / carte funciara - imobilele mostenite trebuie intabulate?

Buna seara,vin aici cu rugamintea de a ma elucida intr-o problema: tatal meu a mostenit de pe urma surorii sale doua terenuri (in intravilan si extravilan).Nu stim sigur daca sunt intabulate si daca au carte funciara insa, in cazul in care ar fi , as vrea sa stiu daca tatal meu trebuie sa faca intabularea si inscrierea in cartea funciara pe numele lui...In eventualitatea ca va dori vreodata sa vanda acele terenuri...Sper sa ma fi facut inteleasa, multumiri pt ajutor .
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 08:42, 24 Aprilie 2012
In temeiul disp art 43 din L nr 7/1996
Orice persoana poate cerceta cartea funciara si celelalte evidente care alcatuiesc registrul cadastral de publicitate imobiliara

Tatal dvs sa contacteze personal OCPI responsabil si sa solicite extras de CF
În momentul când s-a dezbătut moştenirea, notarul a făcut nişte verificări, respectiv actele de proprietate. ale defunctului. La OCPI, Biroul local de care aparţineţi, faceţi o cerere de verificare a existenţei întabulării respectivelor terenuri şi apoi, solicitaţi extrase de C.F.
Daca s-a facut succesiunea si aveti cadastru intocmit pe cele doua terenuri, intabularea s-a facut odata cu primirea certificatului de mostenitor,
Daca nu aveti cadastru, faceti cadastrul si cu certificatul de mostenitor, solicitati intabularea.
Acest lucru este obligatoriu pentru...viitor.
Puteti verifica daca exista intabularea pe numele defunctului sau al tatalui facand o cerere la OCPI din raza de domiciliu a defunctului.
Atenţie, pentru întabulare va trebui să aibă , pe lângă certificat de moştenitor şi actele de proprietate care să ateste că sora lui a avut în patrimoniul ei ceeace a moştenit tatăl.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu stiu cum sa fac o intabulare!va rog,ajutati-ma! adrian_h adrian_h Buna seara!Zilele trecute,am facut succesiunea dupa bunica mea,procedura prin care eu am cules intreaga mostenire,datorita faptului ca mama mea a renuntat la ... (vezi toată discuția)
Registrul agricol teosielena@yahoo.com teosielena@yahoo.com BUNA ZIUA AS DORIII UN RASPUNS DETALIAT 1rolul registrului agricol la stabilirea dreptului de proprietate 2Rolul cartiii funciare 3IN CAZUL IN CARE ... (vezi toată discuția)
Modificare titlu de proprietate alin-dacul alin-dacul Am un certificat de mostenitor din 1985 in care apar 3 persoane,un plan cadastral realizat in 2004 si un titlu de proprietate tot din 2004(titlul a fost ... (vezi toată discuția)