avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Modificare titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Modificare titlu de proprietate

Am un certificat de mostenitor din 1985 in care apar 3 persoane,un plan cadastral realizat in 2004 si un titlu de proprietate tot din 2004(titlul a fost refacut deoarece nu corespundea terenul cu masuratorile din cadastru) in care apare doar o persoana din cele 3.Incercand sa obtin un extras de carte funciara cei de la oficiul de cadastru mi-au spus ca nu imi pot primi dosarul deoarece exista diferenta intre certificatul de mostenitor si titlu de proprietate.Ce pot face in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 08:04, 3 Mai 2011
Banuiesc ca doar unul din cei 3 mostenitori a formulat cerere pentru emiterea titlului de proprietate ...
In certificatul de mostenitor masa succesorala e reprezentata de terenul inscris in titlu sau doar o parte din acesta?
Titlul de proprietate a fost emis prin constituire (terenul a trecut in proprietatea statului in 1984 si vi s-a trecut in proprietate) sau reconstituire (s-a aflat in perimetrul CAP si vi s-a recnstituit dreptul de proprietate asupra acestuia)?
Intabularea nu vi s-a aprobat pe buna dreptate ... ati depus un certificat de mostenitor in care erau 3 proprietari si un titlu de proprietate doar cu unul singur ... firesc ca trebuie clarificata sitatia juridica a celorlalti 2 proprietari.
Extras de Carte funciara de informare poate fi cerut de catre orice persoana,stiind nr.cadastral, nr.de carte funciara-se depune o cerere de eliberare,(chiar fara sa fiti persoana interesata, in sensul L.7/1996).
Extrasul de C.F de autentificare insa se elibereaza la cererea unui notar, si doar lui, pt. autentificare contract.
Nu inteleg ce extras nu vi s-a eliberat.Formularul de eliberare extras C.F se gaseste publicat si pe net,sau la oficiul de cadastru respectiv, se elibereaza in 3 zile(cred ca taxa este cam 30 ron)
E adevarat ca doar unul din 3 a depus cerere pentru emiterea titlului de proprietate,iar acesta contine atat teren extravilan care s-a aflat in perimetrul CAP cat si teren intravilan cu casa.Cum se poate clarifica situatia juridica a celorlalti 2 pentru a putea face intabularea si scoate cartea funciara?
Vor cere si ceilalti 2 emiterea titlului de proprietate, pe cota parte pe care o au si pe urma se va face documentatia cadastrala, urmand depunerea dosarului cu actele doveditoare, cu cerere de intabulare, la OCPI de care apartin cei 2.Masuratorile si documentatia dureaza mai mult, dar la OCPI este termen fix 21 zile(sa stiti ca se respecta) , asta in caz ca nu exista vreun referat de completare.
Nu este valabil cadastrul actual?Suprafata este identica cu cea din actul de proprietate,iar in planul cadastral sunt toti 3 prinsi conform certificatului de mostenitor.

Alte discuții în legătură

Acte necesare vanzare teren iulia bumbu iulia bumbu Am titlu de proprietate a unui lot de pamant intravilan, am cadastru facut la el , intrebarea mea este ce acte imi mai trebuiesc pentru a-l putea vinde (vezi toată discuția)
Cadastru certificat de mostenitor dddgab dddgab Buna ziua. Am dobandit o casa la tara prin mostenire, acum 10 ani. Am aflat ca trebuie sa fac niste formalitati pentru inregistrare la cadastru. Ce ar trebui ... (vezi toată discuția)
Punere in posesie comisie locala fond funciar Manuela Bernat Manuela Bernat Buna ziua Vă rog frumos să ma ajutaţi cu modificările legislative care cică au intrat în vigoare de la 1.04.2011, prin care Comisia Locală de Fond ... (vezi toată discuția)