avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Cadastru certificat de mostenitor
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Cadastru certificat de mostenitor

Buna ziua.
Am dobandit o casa la tara prin mostenire, acum 10 ani. Am aflat ca trebuie sa fac niste formalitati pentru inregistrare la cadastru. Ce ar trebui sa fac si ce acte-documente imi sunt necesare?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: dddgab , utilizator 01:07, 28 Decembrie 2011
Dreptul de proprietate si celelate drepturi reale asupra unui imobil se pot inscrie in cartea funciara pe baza titlului prin care s-au constituit sau au fost transmise in mod valabil
Solicitati la OCPI responsbil notarea certificatului de mostenitor
varianta 1 . ar fi ca Crtif. mostenitor sa fi fost inscris in CF iar dvs acum sa faceti doar "cadastru" - implica contactarea unui autorizat cadastru (gasiti lista la ocpi din jud dvs) care va face masuratori si o documentatie topo-cadastrala in baza unui extras CF- in urma careia veti avea si "cadastru" = nr cadastral, geometrie in baza de date a OCPI.

varianta 2. Certif de mostenitor acum 10 ani nu a fost inscris in CF iar terenul a facut obiectul legilor proprietatii: - implica contactarea unui autorizat cadastru (gasiti lista la ocpi din jud dvs) care va face masuratori si o documentatie topo-cadastrala. dar vor trebui toate actele originale/copii legalizate. incepand cu titlul de proprietate, Certif mostenitor, etc.

In lipsa titlului de proprietate al celui de la care ati moştenit, nu se face inscrierea în C.f aşa că, aşa cum v-a arătat mai sus trebuie să aveţi toate actele.
Este vorba de mostenirea unei case si a unui teren aferent de la mama mea. Mama avea contract de cumparare intabulat, cu documentatia intocmita atunci de un autorizat cadastru (am scos un extras de cadastru pe numele mamei). Problema este ce trebuie sa fac eu pentru a fi inregistrat acum ca proprietar in evidentele cadastrale.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Decembrie 2011
dddgab, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren mai mare in realitate decat in acte pekka pekka Am cumparat un teren in sup. 500mp. A cerut o masuratoare topo dupa ce am intrat in posesie. Surpriza,teren cu 200 mp mai mare. Subliniez ca au fost ... (vezi toată discuția)
Teren...in cartea funciara !? gigelas gigelas Buna seara, Un teren,care este cuprins intr-un titlu de proprietate,este trecut in cartea funciara din oficiu ? Inseamna ca are cadastru facut ? Impozitele ... (vezi toată discuția)
Cum pot restabili granitele unui teren intravilan Vykynyky Vykynyky Buna ziua Am mostenit un teren de 10000 mp dar in realitate toti vecinii mei au mutat gardurile in asa fel incat acum mai am cam 8000 m p As vrea sa-l vand ... (vezi toată discuția)