avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren...in Cartea Funciara !?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren...in Cartea Funciara !?

Buna seara,
Un teren,care este cuprins intr-un titlu de proprietate,este trecut in cartea funciara din oficiu ? Inseamna ca are cadastru facut ? Impozitele sunt la zi.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gigelas , utilizator 12:44, 20 August 2011
Nu are cadastru ... se noteaza parcelele si solele inscrise in titlul de proprietate. Din cate stiu exista cateva zone pilot unde se intocmesc documentatii cadastrale din oficiu ... daca terenul e in una din aceste zone ...e posibil sa existe si documentatie cadastrala.
Cel mai simplu: mergeti la biroul de carte funciara in care e situat terenul si verificati daca e intabulat si daca exista documentatie cadastrala aferenta.
Va multumesc.
Titlul de proprietate nu se inregistreaza automat in Cartea funciara.Acest lucru se realizeaza,prin obligatia notarului, doar in caz de vanzare cumparare, cand acesta este obligat ca imediat sau in ziua urmatoare incheierii actului respectiv, sa ceara din oficiu inscrierea in C.F.
Titlul de proprietate se poate inscrie in C.F , dar respectand regulamentul privind documentatia necesara inscrierii in C.f-respectiv intocmirea unui plan cadastral pe baza masuratorilor de pe teren, masuratori efectuale de catre un expert topo, care va depune respectivul plan de amplasament si actele doveditoare inclusiv certificat fiscal, la OCPI de care apartineti.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschidere carte funciara paliucatalin paliucatalin va rog sa ma lamuriti in legatura cu urmatoarele probleme: pentru a deschide cartea funciara a imobilului am inteles ca imi trebuie documentatie cadastrala.eu ... (vezi toată discuția)
Fals (al topografului) ContSters88252 ContSters88252 daca datele unui PLAN DE AMPLASAMENT SI DELIMITARE A IMOBILULUI intocmit de catre un topograf autorizat nu corespund adevarului , masuratorile ... (vezi toată discuția)
Cadastru certificat de mostenitor dddgab dddgab Buna ziua. Am dobandit o casa la tara prin mostenire, acum 10 ani. Am aflat ca trebuie sa fac niste formalitati pentru inregistrare la cadastru. Ce ar trebui ... (vezi toată discuția)