avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren retrocedat, probleme grave cu inregistrarea in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren retrocedat, probleme grave cu inregistrarea in planul cadastral

Vă adresez rugămintea să mă ajutaţi cu un sfat la următoarea problemă. Deţin o suprafata de teren obţinută prin Legea 18/1991, pentru care mi s-a acordat titlul de proprietate in urma unei actiuni in instanta, eu fiind reclamant iar parât fiind Comisia de fond funciar. In cadrul procesului, a fost efectuat si un raport de expertiza tehnică judiciară, realizat de un expert judiciar. Hotărârea instanţei a fost: aceea că obligă Comisia Judeţeană de Fond Funciar să elibereze Titlul de Proprietate pentru suprafaţa de 4 ha, teren identificat în cadrul raportului de expertiză , efectuat în cauză de expert (numele expertului) . Obligă O.C.P.I. să elibereze actele în vederea eliberării Titlului de Proprietate".
In luna decembrie am depus actele pentru efectuarea cadastrului si intabulare si am citit, pe site-ul OCPI, la secţiunea "stadiul lucrării", despre un raport de completare in care se spune că fiind teren retrocedat si fiind amplasat intr-o zonă unde nu a fost aprobat încă planul parcelar, prima înregistrare se va face conform art.86 din Ordinul 700/2014, adică, pe scurt, ca se va face menţiunea: «Imobil înregistrat în planul cadastral fără localizare certă datorită lipsei planului parcelar».
Întrebarea mea este cum se poate aşa ceva, în condiţiile în care eu am hotărâre judecătorească prin care se spune exact ce teren deţin, fiind identificat prin expertiza tehnico-judiciară (raport depus si el la OCPI)? Cum să fie "fără localizare certă" când localizarea este precizată în hotărâre judecătorească?
Vă rog sî mă sfătuiţi ce trebuie să fac, deoarece este vorba despre o suprafaţă de pădure care este incă neexploatată, pentru care eu plătesc pază de 5 ani de zile, plătesc impozitul aferent, iar in art. 86 invocat de OCPI se spune că având menţiunea "fără localizare certă" mi se poate schimba amplasamentul, se poate modifica geometria terenului si suprafata.
Multumesc foarte mult
Cel mai recent răspuns: doriananicolae , utilizator 17:10, 17 Ianuarie 2017
Pentru toate terenurile din extravilan sau intravilan extins pentru care nu exista plan parcelar va fi inscrisa mentiunea fara localizare certa in cazul intabularii, indiferend de modul in care au fost obtinute,
Dar eu am localizare certă, am hotărâre judecătorească cu precizarea exactă a amplasării terenului, cu toate coordonatele aferente înscrise. Din moment ce coordonatele sunt trecute în actul judecătoresc, cum poate fi "fără localizare certă"? Hotărârea judecătorească definitivă este anulată de OCPI?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren cu amplasare stabilită concret prin hotărâre judecătorească, încadrat de ocpi drept "teren fără localizare certă" doriananicolae doriananicolae Vă adresez rugămintea să mă ajutaţi cu un sfat la următoarea problemă. Deţin o suprafata de teren obţinută prin Legea 18/1991, pentru care mi s-a ... (vezi toată discuția)
Se poate vinde un teren "înregistrat în planul cadastral fără localizare certă datorită lipsei planului parcelar"? BarbuMed BarbuMed Vă rog mult să mă ajutaţi cu o clarificare la problema următoare. Am un teren in extravilan pentru care la Cadastru s-a pus menţiunea [i]\"imobil ... (vezi toată discuția)
Consecintele ulterioare ale lipsei planului parcelar dumitrud dumitrud Buna seara, sunt proprietarul unui teren extravilan si vreau sa fac cadastru. Mi s-a cerut o declaratie ca am fost informat ca nu exista plan parcelar si ca ... (vezi toată discuția)