avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Teren cu amplasare stabilită concret prin hotărâre ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Teren cu amplasare stabilită concret prin hotărâre judecătorească, încadrat de OCPI drept "teren fără localizare certă"

Vă adresez rugămintea să mă ajutaţi cu un sfat la următoarea problemă. Deţin o suprafata de teren obţinută prin Legea 18/1991, pentru care mi s-a acordat titlul de proprietate in urma unei actiuni in instanta. In cadrul procesului, a fost efectuat si un raport de expertiza tehnică judiciară, realizat de un expert judiciar. Hotărârea instanţei a fost: aceea că obligă Comisia Judeţeană de Fond Funciar să elibereze Titlul de Proprietate pentru suprafaţa de 4 ha, teren identificat în cadrul raportului de expertiză , efectuat în cauză de expert (numele expertului) . Obligă O.C.P.I. să elibereze actele în vederea eliberării Titlului de Proprietate".
In luna decembrie am depus actele pentru efectuarea cadastrului si intabulare si am citit, pe site-ul OCPI, la secţiunea "stadiul lucrării", despre un raport de completare in care se spune că fiind teren retrocedat si fiind amplasat intr-o zonă unde nu a fost aprobat încă planul parcelar, prima înregistrare se va face conform art.86 din Ordinul 700/2014, adică, pe scurt, ca se va face menţiunea: «Imobil înregistrat în planul cadastral fără localizare certă datorită lipsei planului parcelar».
Precizez, încă odată, că, prin hotărâre judecătorească mie mi-a fost atribuit un teren cu amplasare clar determinată, cu toate coordonatele aferente stabilite prin raportul de expertiză tehnică judiciară, înscrise în hotărârea judecătorească.
Vă rog să mă sfătuiţi ce trebuie să fac, deoarece este vorba despre o suprafaţă de pădure care este incă neexploatată, pentru care eu plătesc pază de 5 ani de zile, plătesc impozitul aferent, iar in art. 86 invocat de OCPI se spune că având menţiunea "fără localizare certă" mi se poate schimba amplasamentul, se poate modifica geometria terenului si suprafata.
Vă rog să nă ajutaţi cu un sfat. Vă multumesc foarte mult
Cel mai recent răspuns: doriananicolae , utilizator 00:17, 19 Ianuarie 2017
Fără localizare certă nu înseamnă că se poate schimba amplasamentul. Eventual pot fi modificate limitele cu câțiva metri stânga sau dreapta ceea ce la 4 hectare ctg de folosință pădure e nesemnificativ. Angajați un autorizat să întocmească planul parcelar și va fi localizat cert.
În lege scrie că se poate schimba amplasamentul, nu este interpretarea mea. Imi cer scuze, dar eu am adresat întrebarea cuiva care cunoaste legislaţia de profil.
Evident că am angajat un expert topograf, doar nu-şi imaginează cineva că fie care îşi face cadastrul singur...
Deci, rugămintea mea este să-mi răspundă cineva care cunoaşte cum se aplică prevederile Ordinului 700/2014, art. 86.
Multumesc mult
Eventuala schimbare de amplasament se face dacă e cazul astfel încât atât vecinul din dreapta cât și cel din stânga să aibă în realitate suprafețele din acte. Nu se poate schimba amplasamentul mutând parcela dintr-un UP într-altul sau intercalând un alt teren între al dvs și al vecinului din TP. Astfel parcela 3 va fi întotdeauna între parcelele 2 și 4.
Problema este că eu am toate coordonatele terenului stabilite prin hotărârea judecătorească. Deci, localizarea este stabilită cu exactitate, cu tot "inventarul de coordonate" înscris, cu planul de amplasament şi delimitare. Deci, nu pot înţelege cum poate fi aplicată, în aceste condiţii, menţiunea "teren fără localizare certă"? Hotărârea judecătorească definitivă nu are nicio valoare? Mi se pare o contradicţie flagrantă între documentele pe care le am eu - cu toate coordonatele topografice stabilite şi "parafate" prin hotărâre judecătorească - si această menţiune pe care o aplică OCPI

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren retrocedat, probleme grave cu inregistrarea in planul cadastral doriananicolae doriananicolae Vă adresez rugămintea să mă ajutaţi cu un sfat la următoarea problemă. Deţin o suprafata de teren obţinută prin Legea 18/1991, pentru care mi s-a ... (vezi toată discuția)
Consecintele ulterioare ale lipsei planului parcelar dumitrud dumitrud Buna seara, sunt proprietarul unui teren extravilan si vreau sa fac cadastru. Mi s-a cerut o declaratie ca am fost informat ca nu exista plan parcelar si ca ... (vezi toată discuția)
Se poate vinde un teren "înregistrat în planul cadastral fără localizare certă datorită lipsei planului parcelar"? BarbuMed BarbuMed Vă rog mult să mă ajutaţi cu o clarificare la problema următoare. Am un teren in extravilan pentru care la Cadastru s-a pus menţiunea [i]\"imobil ... (vezi toată discuția)