avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... despagubiri pentru imposibilitatea de a construi pe un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

despagubiri pentru imposibilitatea de a construi pe un teren intravilan din cauza subtraversarii acestuia de catre o conducta magistrala de petrol de interes national

Buna seara. Ma ocup de un dosar ce are ca obiect despagubire pentru imposibilitatea valorificarii la pretul de piată a unui teren intravilan ca urmare a subtraversării acestuia de către o conductă de petrol. Fac apel la colegii avocati care au avut speţe similare să-mi spună cum au decurs procesele. De asemenea ma intereseaza practica favorabilă proprietarilor de terenuri. Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Alexandru Bogdan , Avocat 22:02, 28 Octombrie 2009
dvs cereti despagubirea ca de stabilirea pretului se va ocupa expertul... se scad anumite dezavantaje. nu inteleg de ce va faceti griji?
Dvs. aveti dreptate ca nu ar trebui sa-mi fac griji daca ne raportam la legislatia aplicabila spetei, care imi este favorabilă.Este normal sa mi se admita actiunea daca dovedesc scaderea valorii terenului ca urmare a restrictiilor la constructie prevazute de Ordinul 196/2006 al ANRM. Cu toate acestea practica instantelor romamesti s-a dovedit a fi neunitara în această materie, astfel ca din nefericire au fost proprietari de terenuri care au pierdut. De aceea doresc să previn o solutie nefavorabilă prin invocarea precedentului judiciar. V-aş fi recunoscator dacă m-aţi putea ajuta cu cateva decizii ramase irevocabile prin care proprietarii au caştigat despagubiri.
Multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare de despagubiri pentru terenuri private pe care se aflã conducte de petrol Alexandru Bogdan Alexandru Bogdan Buna seara. Ma ocup de un dosar ce are ca obiect despagubire pentru imposibilitatea valorificarii la pretul de piată a unui teren intravilan ca urmare a ... (vezi toată discuția)
Despagubiri pentru imposibilitatea de a construi pe un teren intravilan din cauza subtraversarii acestuia de catre o conducta magistrala de petrol de interes national Alexandru Bogdan Alexandru Bogdan Buna seara. Ma ocup de un dosar ce are ca obiect despagubire pentru imposibilitatea valorificarii la pretul de piată a unui teren intravilan ca urmare a ... (vezi toată discuția)
Teren intravilan republica moldova kpas2005 kpas2005 Se poate cumpara teren intravilan(pt constructie)in republica moldova ,de catre straini?multumesc (vezi toată discuția)