despagubiri pentru imposibilitatea de a construi pe un teren intravilan din cauza subtraversarii acestuia de catre o conducta magistrala de petrol de interes national
Buna seara. Ma ocup de un dosar ce are ca obiect despagubire pentru imposibilitatea valorificarii la pretul de piată a unui teren intravilan ca urmare a subtraversării acestuia de către o conductă de petrol. Fac apel la colegii avocati care au avut speţe similare să-mi spună cum au decurs procesele. De asemenea ma intereseaza practica favorabilă proprietarilor de terenuri. Multumesc !
Dvs. aveti dreptate ca nu ar trebui sa-mi fac griji daca ne raportam la legislatia aplicabila spetei, care imi este favorabilă.Este normal sa mi se admita actiunea daca dovedesc scaderea valorii terenului ca urmare a restrictiilor la constructie prevazute de Ordinul 196/2006 al ANRM. Cu toate acestea practica instantelor romamesti s-a dovedit a fi neunitara în această materie, astfel ca din nefericire au fost proprietari de terenuri care au pierdut. De aceea doresc să previn o solutie nefavorabilă prin invocarea precedentului judiciar. V-aş fi recunoscator dacă m-aţi putea ajuta cu cateva decizii ramase irevocabile prin care proprietarii au caştigat despagubiri.
Multumesc !