As dori sa stiu cat mai multe despre drumul de servitute.
Problema este in felul urmator: am sapat o gropa(40 cm adancime) de traversare a unei fibre optice prin dreptul unei curti. Proprietarul curtii respective a acceptat sa fac traversarea prin dreptul proprietatii lui, insa un vecin de la 3 case departare mi-a spus ca ma da in judecata daca nu scot firul. Pot sa trec cu firul pe sus?
Va multumesc anticipat!
Sa inteleg ca traversarea se face pe domeniu public si nu pe terenul proprietate personala al oamenilor ?
Daca da, atunci nu vad dc v-ar fi necesar acordul acestora, daca aveti autorizatie de la Primarie.?!
Traversarea se face pe un drum privat.
Practic cablul este pe gardul omului care mi-a dat permisiunea, iar cablul coboara de pe gard si trece pe sub pamant(adancime de 40 cm) pe acel drum privat si ajunge in curtea unui beneficiar.
Verificati O.G 79/2002, art.22-drept de acces pe proprietati, art.23 si art.26. Aceasta ordonanta reglementeaza cadrul general al comunicatiilor si este o completare a L.591/2002. Proprietatea privata , cel putin in teorie, este sfanta , iar in ceeace priveste instalarea fibrei optice trebuie avuta in vedere inclusiv conditia ca"daca proprietarul pe a carui teren trece ,doreste sa faca unele modificari pe terenul lui sau constructii,si il incomodeaza cablul de fibra optica, sunteti obligata sa-l mutati(chiar daca aveti contract incheiat cu respectivul proprietar)
Domeniul public
Terenul aflat în afara curții casei, adică din gardul de beton până în șanț este domeniul public?Din șanț fiind drumul public.Azi , o damă și un ... (vezi toată discuția)