avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drumul de servitute
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drumul de servitute

As dori sa stiu cat mai multe despre drumul de servitute.
Problema este in felul urmator: am sapat o gropa(40 cm adancime) de traversare a unei fibre optice prin dreptul unei curti. Proprietarul curtii respective a acceptat sa fac traversarea prin dreptul proprietatii lui, insa un vecin de la 3 case departare mi-a spus ca ma da in judecata daca nu scot firul. Pot sa trec cu firul pe sus?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 02:36, 23 Ianuarie 2011
Am uitat sa mentionez ca eu nu locuiesc pe acea strada.
Sa inteleg ca traversarea se face pe domeniu public si nu pe terenul proprietate personala al oamenilor ?
Daca da, atunci nu vad dc v-ar fi necesar acordul acestora, daca aveti autorizatie de la Primarie.?!
Traversarea se face pe un drum privat.
Practic cablul este pe gardul omului care mi-a dat permisiunea, iar cablul coboara de pe gard si trece pe sub pamant(adancime de 40 cm) pe acel drum privat si ajunge in curtea unui beneficiar.
Verificati O.G 79/2002, art.22-drept de acces pe proprietati, art.23 si art.26. Aceasta ordonanta reglementeaza cadrul general al comunicatiilor si este o completare a L.591/2002. Proprietatea privata , cel putin in teorie, este sfanta , iar in ceeace priveste instalarea fibrei optice trebuie avuta in vedere inclusiv conditia ca"daca proprietarul pe a carui teren trece ,doreste sa faca unele modificari pe terenul lui sau constructii,si il incomodeaza cablul de fibra optica, sunteti obligata sa-l mutati(chiar daca aveti contract incheiat cu respectivul proprietar)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acord de la vecini pentru instalare internet Dadisor Dadisor Bună ziua. Am facut cerere de instalare a internetului prin fibra optica la unul din furnizorii de pe piata si dupa ce am fost planificata pt instalare de 2 ... (vezi toată discuția)
Domeniul public Terenul aflat în afara curții casei, adică din gardul de beton până în șanț este domeniul public?Din șanț fiind drumul public.Azi , o damă și un ... (vezi toată discuția)
Cablat scara de bloc proprietate privata Stanciut Stanciut Se poate ca o firma privata(Telekom) sa ne oblige pe noi locatari sa-i lasam sa cableze scara fara pretentile noastre sau a asociatiei de proprietari? (vezi toată discuția)