avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Domeniul public
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Domeniul public

Terenul aflat în afara curții casei, adică din gardul de beton până în șanț este domeniul public?Din șanț fiind drumul public.Azi , o damă și un bărbat,au venit și au săpat la o distanță de 0,20 m de gardul meu de ciment, invitați de către vecini.
Motivul?Pt.a se lega la rețeaua de energie electrică trifazică,prin pământ, deoarece stâlpul de lumină este în curtea mea cu una din laturi, fiind în gardul meu.De ce nu mi s-a cerut aprobarea?
De unde au luat aprobare?
Unde să mă interesez?
La cine să apelez?Este pt.a doua oară săpat lângă gardul meu și cu timpul se deteriorează (pământul răsfirat mereu la fundație .
Ori cu timpul vreau să torn o podișcă care v-a necesita o nivelare de pământ, prin săpare și ce e de făcut cu acele fire de electricitate prin pământ?Domeniul public nu este din șanț până în șanț? Și mai mult:Nu a fost nici mașină de furnizori CEZ;ci una de firmă,,Bilka".Nr.VL-DMB.Care cunoaște un răspuns, vă rog să mi-l dați! Vă mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: , 01:03, 30 Septembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Proprietatea dvs este delimitată prin gard.
Absolut tot ce e in afara gardului, e domeniu public.
Și este corect să sepe la o distanță de 20 cm de gard și la o adâncime de circa 50-70 cm.adancime, adică sub fundația gardului? Dacă in timp se deteriorează gardul, fiind săpat lângă? Domeniul public fiind,dar totuși era necesară o aprobare de la primărie.Raspuns , vă rog! Vă mulțumesc, anticipat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spatiu limitrof KonstantinNT KonstantinNT Bună ziua. Rog să mă ajutați în următoarea speță: dețin un imobil în mediul rural. La est se învecinează cu drumul județean, ... (vezi toată discuția)
Tulburare de posesie? deutyoon deutyoon Buna ziua! Acum 3 saptamani au venit niste oameni de la primarie ca sa ma lege la canalizare. La limita dintre gardul meu si al vecinei dinspre strada se afla ... (vezi toată discuția)
Cablu electric si stalp pe proprietatea personala libra_oradea libra_oradea Detin un teren la tara. Una din laturile terenului a fost pana recent delimitata de strada printr-un gard viu, deci limita de proprietate nu era foarte ... (vezi toată discuția)