avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cablat scara de bloc proprietate privata
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cablat scara de bloc proprietate privata

Se poate ca o firma privata(Telekom) sa ne oblige pe noi locatari sa-i lasam sa cableze scara fara pretentile noastre sau a asociatiei de proprietari?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 16:12, 3 Noiembrie 2015
Operatorul de telefonie mobila nu are temei legal sa va oblige sa se cableze in imobil fara acordul asociatiei de proprietari
Telekom nu cableaza blocul.
Acesta a fost cablat pe vremuri cand exista PTTR-ul numai cu fir de telefon.

Acum Telekomul isi modernizeaza reteaua si pe cablurile deja montate adauga cablu tv si internet. Deci nu implica decat lucrari minore, fara sa afecteze proprietatea comuna.
Ca tot veni vorba....Nu cumva relatia dintre acesti furnizori si asociatiile de proprietari trebuie sa se supuna legii 154/2012 ?
Au venit si la asociatia noastra, atat UPC cat si Telekom si dupa ce le-am pomenit de respectiva lege au plecat si nu s-au mai intors.....
Si apoi la fiecare apartament ce face?
Stanciut a scris:

Se poate ca o firma privata(Telekom) sa ne oblige pe noi locatari sa-i lasam sa cableze scara fara pretentile noastre sau a asociatiei de proprietari?


Topicul deschi de dvs. suna altfel:Cablat scara de bloc proprietate privata

Adica ce este de fapt in proprietate privata - blocul, scara sau ce? Nu faceti nicio confuzie?
Eu zic ca pe-acolo proprietatea este comuna si atunci hotarati ce trebuie sa faceti si ce nu, adica intrebati pe toata lumea cu privire la oportunitatea montarii unor cabluri optice pe casa scarii. Nu cred ca va poate obliga cineva in acest sens, insa daca mai mult de 50% dintre proprietari agreeaza acest lucru, nu aveti dvs. cum sa va opuneti.
(Nu sunt fan Telekom, dar la felul cum lucreaza, ar merita sa incercati..., se lucreaza numai cu fibra optica).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infrastructura cablu tv bloc nou cgilmeanu cgilmeanu Buna ziua! Bloc nou, dat in folosita anul acesta. Are o infrastructura de cablu TV coaxial facuta prin șapă, prin pereți, în toate apartamentele. Firma ... (vezi toată discuția)
Providerul [r] ilegalitati NetFan NetFan Salutari, inca din 2008, pe cand [R]a preluat anumite retele de tip cartier, pana in prezent(2012) au cablat diversi beneficiari fara a avea o aprobare din ... (vezi toată discuția)
Consum curent telekom terentetalharu terentetalharu Buna seara, sunt președintele unei Asoc de Prop. Blocul este din construcție cablat de Telekom (Romtelecom), recent am constatat ca instalațiile montate ... (vezi toată discuția)