avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Infrastructura cablu TV bloc nou
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Infrastructura cablu TV bloc nou

Buna ziua!

Bloc nou, dat in folosita anul acesta. Are o infrastructura de cablu TV coaxial facuta prin șapă, prin pereți, în toate apartamentele. Firma UPC a facut prima contracte in bloc, cea mai mare parte. RDS a venit acum si le-am spus sa cableze blocul doar cu cablu UTP (acesta nu exista) pentru ca avem deja cablu TV care porneste din camera tehnica in fiecare apartament.

Acum a aparut problema ca se pare ca infrastructura existenta apartine UPC-ului. Este posibil asa ceva? Se poate face ceva din punct de vedere legal ca reteaua existenta sa fie "refolosita"? Aveti vreun sfat in aceasta privinta?
Cel mai recent răspuns: tarkan , utilizator 20:46, 26 Octombrie 2014
Pentru solutionare este obligatoriu sa existe informatii concrete,nu "se pare ca infrastructura existenta apartine UPC-ului".
Contactati furnizorul de cablu mentionat si clarificati statutul instalatiei existente in imobilul dvs
Am scris se pare pentru ca nu avem nici un document oficial care sa ateste acest lucru. Doar ca dezvoltatorul a spus ca apartine UPC-ului.

Este "normal" sa dai in folosita un bloc cablat si reteaua respectiva sa o foloseasca doar o firma? (nu este o retea de fire pe scara sau la exteriorul blocului, ci efectiv prin șapă, pereti - ma gandesc ca ar trebui sa apartina partilor comune, nu?)

De exemplu, reteaua electrica apartine companiei de furnizare electrica sau asociatiei (partile comune)? Daca vine alt furnizor de energie electrica, eu trebuie sa "sparg" toata scara blocului pentru alte fire?

Am initiat aceasta discutie in ideea de a afla si alte pareri, alte situatii, poate reusesc sa gasesc si o abordare spre rezolvarea problemei.
Ultima modificare: Vineri, 24 Octombrie 2014
cgilmeanu, utilizator
ai semnat contract cu UPC? ce scie in contract?
dar cu RDS?
ai aici un link de pe ANCOM ve zi intrebarea nr. 8, ai acolo si un model de Contract
[ link extern ]

citeste si Legea nr.154/2012 privind regimul infrastructurii reţelelor de comunicaţii electronice.

Daca nu ai contract poti sa o folosesti, pote reteaua a fost abandonata

RDS nu cred ca o sa vrea sa semneze contractul se feresc in general. Va cer un acord care nu are nici o valoare. Acel acord se trimite sa va informeze ca vor sa facă modernizări la rețea dar după ce ai un contract cu ei. Gasiti mai multe detalii in lege.
Ultima modificare: Vineri, 24 Octombrie 2014
terentetalharu, utilizator
Multumesc foarte mult pentru acest raspuns. Este de foarte mare ajutor. =D>

Mai departe sper sa urmez calea cea mai corecta.

Ca si completare.
Ca administrator/asociatie nou infiintata (bloc nou) nu avem nici un contract incheiat cu nici un furnizor de servicii de cablu (UPC sau RDS). Este posibil sa existe "o hartie" intre UPC si dezvoltator, dar din moment ce dezvoltatorul nu mai este proprietarul imobilului, acea "hartie" ar fi nula (asta presupunand ca este un contract si nu doar un acord)? Eu stiu de existenta acestei "hartiute" de la un consultant tehnic UPC, dar nu am vazut-o.
Singura cale este cea legala, contract. Daca fac contract au obligații asa fără este haiducie. Intra cand vor pe proprietate fac ce vor pentru ca au diferite aparate pe scara. Nu mai aveți control.
Ultima modificare: Vineri, 24 Octombrie 2014
terentetalharu, utilizator

Alte discuții în legătură

Consum curent telekom terentetalharu terentetalharu Buna seara, sunt președintele unei Asoc de Prop. Blocul este din construcție cablat de Telekom (Romtelecom), recent am constatat ca instalațiile montate ... (vezi toată discuția)
E necesară aprobarea asociației de proprietari pentru a fi legat la cutia rcs-rds? marianliviuh marianliviuh Mă confrunt cu urmatoarea problemă. Locuiesc la parter iar pe casa scării este instalată o cutie RCS-RDS. In momentul cand au venit cei de la cablu pt a ... (vezi toată discuția)
Cablat scara de bloc proprietate privata Stanciut Stanciut Se poate ca o firma privata(Telekom) sa ne oblige pe noi locatari sa-i lasam sa cableze scara fara pretentile noastre sau a asociatiei de proprietari? (vezi toată discuția)