avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... E necesară aprobarea asociației de proprietari ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

E necesară aprobarea asociației de proprietari pentru a fi legat la cutia RCS-RDS?

Mă confrunt cu urmatoarea problemă.
Locuiesc la parter iar pe casa scării este instalată o cutie RCS-RDS. In momentul cand au venit cei de la cablu pt a fi legat si eu in baza unui contract incheiat cu ei, cativa vecini au venit si le-au interzis celor de la cablu să il momteze pe perete pe o lungime de aproximativ 3m pe motiv că gauresc peretele când prind acel cablu iar ei doar au zugravit scara. Vecinii au chemat si poliția locală iar agenții le-au dat dreptate vecinilor motivand că este necesar acordul asociatiei pt montarea acelui cablu. Precizez ca acea cutie de cablu este instalată de mulți ani iar alți vecini la etajele superioare sunt legați la ea.
Mă intereseaza nu păreri ci o bază legală ca să le-o prezint agentilor de la poliția locală. Ei au invocat la modul general legea asociațiilor de proprietari si au spus ca trebuie acordul asociatiei. Banuiesc ca acordul a fost când s-a montat cutia nu trebuie cerut de fiecare data cand montezi un cablu pe perete.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 August 2019
Manuela Rășină, administrator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
1-Vecinii nu au calitatea legala sa impuna conditii pentru racordat la utilitati
Eventual presedintele de asociatie se poate implica
In speta dv disp L nr 196/2018 nu prevede reguli speciale,respectiv nu conditioneaza racordarea locatarilor la un serviciu existent de acordul asociatiei de propretari
2-De regula apartamentele detin traseu individual gen antena colectiva sau instalatie telefonica
Analizati oportunitatea utilizarii si pozarii cablului tv prin acele trasee existente
1 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da e necesara aprobarea si da vecinii au voie inocenta ca ei fac regulile in adunarea generala
Vecini au avut dreptate si au fost in ajutorul dumneavoastra.
Daca erati la mine in bloc si va gaseam cablul tras pe perete cand toti ceilalti au altfel va taiam cablul si chemam o firma sa repare tot ce ati stricat si trimiteam si la RDS notificare ca nu mai are voie sa instaleze fara aprobare.
Plateam Zugraveala etc si va bagam suma la intretinere.

Da nu vi se pare ciudat cand toti au intr -un fel dumnevaostra sa fiti mai ....

Uite aici articol 30 legea 196/2018
(5) Dacă proprietarul unei locuințe ori al unui spațiu cu altă destinație provoacă daune oricăreipărți din proprietatea comună sau din proprietatea individuală a altui proprietar din condominiu,respectivul proprietar are obligația să repare stricăciunile sau să suporte cheltuielile pentru lucrările de reparații.

La mine in bloc cine vrea cablul zice ce firma RDS sau UPS si eu anunt un reprezentant care suna locatarul face contract si trece numarul meu de telefon in contract.
Suna instalatori si le spun ce au de facut si unde se gaseste in subsol cutia centrala apoi la nivel de etaj fiecare are un cablu de tv si unul de internet lasat.

Daca ar fi dupa angajatii lor...ar ti dezastru.
Ganditi va ca serviciile sunt externalizate catre diversi colaboratori si la inceput au venit unii care au cautat si nu gaseau nimic.
Au venit unii si inainte sa fie vreo fima de cablu in cladire si desi spuneam locatarului ca nu are cum el cauta ca idiotul cablu cu instalatotii rds.

Art39 legea 196/2018
ART. 39 Modificările constructive și utilizarea în alte scopuri a unor părți sau elemente de construcție ale condominiului, precum și amplasarea de mijloace publicitare pe fațada și/sau peterasa/învelitoarea imobilului, suspendarea de stâlpi, pereți, scări interioare și altele asemenea sefac numai cu acordul a două treimi din proprietarii membri ai asociației de proprietari, al tuturor proprietarilor direct afectați și pe baza autorizației de construire, cu respectarea legislației învigoare.
Ultima modificare: Vineri, 2 August 2019
w_v_w_v, utilizator
4 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Povești nemuritoare. Cind toți ceilalți vecini care s-au racordat la RDS au cablul montat cu ancore de acel perete (sunt câteva gauri de mici dimensiuni, care nu distrug peretele) treaba cu "altul n-are voie" e veșnica poveste legată de capra vecinului. Nu se aplică articolele de legislație cu pricina, din moment ce un astfel de montaj există deja. Pe vecinii respectivi cine i-a oprit? E vreun regulament care stipulează asa ceva? Dacă există, de ce nu a fost deja aplicat?
Puteti folosi ancore ce se lipesc pe perete ( banda dublu adeziva, ventuze, superglue...)
Asa va faceti treaba si nici nu gauriti peretele ( care oricum face parte din "partile comune" si implicit o bucatica va apartine...).
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunt cateva chestiuni care, sigur, pot fi discutate:
1. In urma cu ani buni, cand noi visam doar CATV, firmele interesate au obtinut acordul proprietarilor (cred ca prin as. prop.) pentru a monta cate o cutie de distributie a echipamentelor si apoi, printr-un "pat de cable". trageau cablui individual la fiecare proprietar interesat;
2. Dreptate au si unii si altii, dar a te opune dorintei unui vecin de a beneficia de CATV, este de-a dreptul draconic si nu vreau sa dezvolt mai mult;
3. Fiecare scara de bloc trebuie sa-si organizeze de asa maniera spatiul comun, incat aceste cable sa fie trecute prin acele "paturi de cable", astfel incat pentru a furniza CATV unui nou proprietar, nu mai trebuie sa se mai de-a gauri in pereti, ci pur si simplu se da capacul la o parte, se pune cablui, se repune capacul la loc; daca aceste lucruri nu sunt, probabil ca casa scarii arata foarte urat, cu tot felul de cabluri atarnand inestetic;
4. Este bine ca lucrurile trebuie discutate in AG a proprietarilor, sa se respecte un regulament intern, dar nu este normal ca unul sau mai multi vecini sa se opuna dorintei unui proprietar de a-si monta un cablu; in definitiv este spatiul comun si da, trebuie sa se faca modificari cu acordul proprietarilor;
5. Este foarte adevarat ca, daca s-ar lasa la latitudinea "meseriasilor" de la firmele de CATV, ar fi dezastru, pen'ca de fapt acestia nu sunt meseriasi... Meseriasii adevarati au plecat demult de pe meleagurile noastre, asa ca si firmele respective lucreaza cu cine pot...
Mult succes!
Ultima modificare: Vineri, 2 August 2019
Adam Grecu, utilizator

Alte discuții în legătură

Infrastructura cablu tv bloc nou cgilmeanu cgilmeanu Buna ziua! Bloc nou, dat in folosita anul acesta. Are o infrastructura de cablu TV coaxial facuta prin șapă, prin pereți, în toate apartamentele. Firma ... (vezi toată discuția)
Consum curent telekom terentetalharu terentetalharu Buna seara, sunt președintele unei Asoc de Prop. Blocul este din construcție cablat de Telekom (Romtelecom), recent am constatat ca instalațiile montate ... (vezi toată discuția)
Acord vecini pentru instalare internet prin fibra optica alex-emm alex-emm Buna ziua, In blocul (mic, 8 apartamente) in care m-am mutat nu exista inca fibra optica. Am nevoie de acordul lor pentru ca provider-ul sa vina sa instaleze, ... (vezi toată discuția)