avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... acord vecini pentru instalare internet prin fibra ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

acord vecini pentru instalare internet prin fibra optica

Buna ziua,
In blocul (mic, 8 apartamente) in care m-am mutat nu exista inca fibra optica. Am nevoie de acordul lor pentru ca provider-ul sa vina sa instaleze, dar ma lovesc de refuzuri neintemeiate (batrani, in principiu, ramasi in secolul 19). Nu exista o asociatie de proprietari infiintata, Ce pot face in acest caz?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:16, 7 Noiembrie 2017
In mod normal, firma de cablu trage fibra, pe cheltuiala sa, pana la bloc si de aici pana la un tablou montat in scara blocului. Costurile ar fi in sarcina locatarilor de la tabloul montat in scara blocului pana in apartamente, la aparatele tv.
Daca in orasul dvs. nu se porcedeaza asa si doriti neaparat fibra optica, va trebuie sa o faceti pe cheltuiala dvs. de la locul pana unde este trasa in prezent si pana la aprtamentul dvs.
Batranii poate nu au nevoie de internet. Nu-i puteti obliga sa aiba nevoie.
Asociatia de proprietari, chiar daca ar exista, nu se baga la astfel de actiuni.
Buna ziua,
Nu era vorba de costuri in aceasta discutie. Semnaturile nu trebuie stranse ca sa bage fibra si la batrani in casa, ci ca sa-mi bage mie in casa. Adica ceilalti 7 trebuie sa fie de acord ca mie sa-mi bage fibra in apartament (tocmai deoarece acel tablou din scara blocului inca nu exista si trebuie pus).
Nu aveti alta solutie decat sa le explicati vecinilor si sa-i convingeti ca nu-i costa nimic daca se monteaza acel tablou in scara blocului.
OK, multumesc.
Ma poate ajuta cineva cu mai mult decat o parere? Anume, un raspuns exact cu ce pot face LEGAL, in aceasta situatie?
La noi, instalarea pe casa scarii a acestor servicii moderne s-a facut initial (20 ani in urma), cand toata lumea dorea CATV, noi fiind organizati in as. locatari, iar acordul nu a fost o problema.
Acum, pe casa scarii avem 3 firme de CATV + internet de toate felurile. Daca vrei internet prin fibra optica, vorbesti cu firma care crezi ca te avantajeaza si in 2 zile ai instalat cablul..
Nu prea sunt de acord cu dl. Popa cu ce zice dansul, ca v-ar costa ceva pe dvs. Nu o sa va coste nimic. Este adevarat ca pe casa scarii se vor monta niste cutiute tip distribuitor si de acolo pleaca cablul spre locuinta dvs. Repet, pe noi nu ne-a costat nimic. Cablul este f. subtire si se instaleaza extrem de usor, eventual pe traseul de CATV - daca acesta exista deja.
Acum mai depinde unde este amplasat apartamentul dvs. Chestiunea este ca intr-adevar, firmele mai solicita si acordul proprietarilor (cel putin jumatate + 1 dintre proprietari). Asa cum s-a mai spus, le explicati vecinilor dvs. ca nu trebuie sa achite nimic.
Succes!
Succes!

Alte discuții în legătură

Cablat scara de bloc proprietate privata Stanciut Stanciut Se poate ca o firma privata(Telekom) sa ne oblige pe noi locatari sa-i lasam sa cableze scara fara pretentile noastre sau a asociatiei de proprietari? (vezi toată discuția)
Consum curent telekom terentetalharu terentetalharu Buna seara, sunt președintele unei Asoc de Prop. Blocul este din construcție cablat de Telekom (Romtelecom), recent am constatat ca instalațiile montate ... (vezi toată discuția)
Firma de cablu rds-rcs a schimbat cablul vechi cu fibra optica. ... gepop gepop Firma de cablu rds-rcs a schimbat cablul vechi cu fibra optica. E normal sa solicite plata pt *materiale consumate la instalarea locatiei* , iar operatorul sa ... (vezi toată discuția)