avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1185 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dreptul la lucru in UE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dreptul la lucru in UE

De la inceputul crizei Spania face abuzuri pentru a interzice romanilor si bulgarilor dreptul la lucru. Inainte de criza bancile ne-au facut oferte prin telefoane prin publicitate pentu al lua credite pentru apartametnte masini etc. fara a ne spune ca daca suntem romani desi sutem cetatenii UE ne va pune restrictii in caz de criza.Prima data ne-a interzis dreptul la lucru pe durata a 3 ani, acuma desi inainte am lucrat ca sofer profesionist 6 ani cu permis romanesc ,au dat legea ca si in Romania ca trebuie sa face atestatul ,dupa ce am facut atestatul ,nu ti-l da pentru ca ai permis de conducere romanesc,sau imi cere sa fac scoala de soferi in Spania,pai daca permisul e recunoscut in toata europa si nu am voie decat la un permis de conducere in UE de ce trebuie sa fac scoala ? si precizez ca regula se aplica doar pentru romani si bulgari. Daca nu avem drepturi egale cu ceilalti ,de ce trebuie sa platim impozite si datoriile la banci ,sau cum sa le platim daca ei prin diferite metode ne limiteaza dreptuil la lucru?
Cel mai recent răspuns: Alina Tomescu , Consultant resurse umane 21:05, 11 Aprilie 2014
Documentele care atesta calitatea de sofer profesionist (Permis, CQC, card taho) eliberate de institutiile abilitate din Romania sunt valabile oriunde in Uniunea Europeana. Dar este foarte important ca toate documentele sa fie eliberate in aceeasi tara (fie Romania, Spania sau o alta tara membra UE).
Ultima modificare: Vineri, 11 Aprilie 2014
Alina Tomescu, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis anulat în românia ro. se poate obține altul într-un stat al ue? Nomadul Nomadul Buna ziua! As dori sa va rog daca imi poate cineva explica cateva aspecte legate de obtinerea unui permis de conducere eliberat de alt stat membru UE, in ... (vezi toată discuția)
Valabilitatea permiselor de conducere alexandruteutisan alexandruteutisan Eu am permis de conducere si pentru autoturisme si pentru canioane de mare tonaj , dupa cum am inteles cele pentru transport marfa de mare tonaj vor fi ... (vezi toată discuția)
Inteligentii s-au gandit sa interzica circulatia masinilor din bulgaria! LUCk33ro LUCk33ro Cata minte le trebuie organelor sa cloceasca asemenea lege? \"Ca sa-si inscrie masina in tara vecina, soferul roman trebuie sa aranjeze cu un bulgar care ... (vezi toată discuția)